L'administració ofega les bandes de música de Torrent
La Unió Musical es veu obligada a demanar un préstec de 450.000 euros per poder tirar endavant amb els seus projectes
No és la primera vegada que durant el decurs de l'any 2011, la Unió Musical de Torrent ocupa les primeres pàgines informatives dels mitjans de comunicació.
En aquest ocasió ho fa degut a la forta pressió econòmica en que hi viu, producte dels impagaments de l'administració autonòmica i local.
Tant és així, que hui dijous 20 d'octubre, hi ha convocada una assemblea de socis a les 20 hores, on es preveu l'aprovació d'un préstec per valor de 450.000 euros amb garantia hipotecària sobre les finques de les que és titular la societat musical, destinats a la cancel·lació de la pòlissa de crèdit contractada amb la Caixa d'Estalvis d ela Mediterrània, entitat a la qual se li demana l'esmentat préstec.
Aquesta decisió preocupa el cos social de la banda, per quan que la Unió Musical es veu obligada a prendre el préstec, per poder continuar caminant en la seua programació habitual, donat que els deutes de la Generalitat i de l'Ajuntament,m superen amb escreix aquesta xifra que es sol·licita.
Però a més d'això, hi ha dubtes sobre la forma i manera amb que la societat musical tancarà els exercicis que van des del 2006 fins al 2010 i que s'han vist afectats pels impagaments oficials. Uns exercicis, sobre els quals l'anterior tresorer havia posat el dit a la nafra i que en una anterior assemblea va estar desautoritzat.
Fos com fos, la nova junta directiva, presidida per Joan Benavent, pretén passar full i tancar el litigi originat durant aquests darrers anys.
El Cercle ha de vendre propietats
Pere RossellD'igual manera es veu afectat la societat que li fa de suport a la banda Simfònica del Cercle Catòlic, que degut als impagats de la Generalitat i de l'Ajuntament de Torrent, s'ha vist obligat a vendre part del seu patrimoni i ara demana un esforç econòmic als seus socis pel retard de les ajudes compromeses per l'administració pública.
Una vegada més, la dolenta gestió dels cabals públics de l'administració autonòmica i local, afecten la marxa de societats, grups i entitats, que realitzen una clara acció sobre la cultura dels torrentins i torrentines que han confiat a aquestes societats implicades, el conreu del bagatge musical dels més joves.
Però en el cas del Cercle Catòlic, s'ha d'afegir que durant anys, ha atés col·lectius en risc d'exclusió social, dones víctimes de la violència masclista, immigrants i activitats de caràcter social, que no es poden veure afectades per la irresponsabilitat, la incapacitat i la dolenta gestió que ha portat a terme l'Ajuntament d'aquesta ciutat i que s'ha vist agreujada per l'incompliment de compromisos de la Generalitat Valenciana.