Urbanisme

URBANISME

El ple de Banyoles ja escalfa motors per al debat sobre el futur dels horts

Junts per Banyoles dóna suport a l'equip de govern en l'aprovació del procés participatiu del pla especial de sota Monestir

Va ser un dels temes més utilitzats pels candidats durant la campanya electoral de Banyoles i ahir es va confirmar que condicionarà aquest mandat: el pla especial de sota Monestir –la zona de les preuades hortes urbanes i últim gran espai pendent d'urbanitzar de la ciutat– va irrompre amb força en el ple municipal, quan encara el pla no és ni tan sols un avantprojecte. Es tractava d'aprovar el procés participatiu que s'ha d'obrir a partir d'unes línies mestres elaborades per l'equip de l'urbanista olotí Esteve Corominas.

La CUP i ICV van criticar-ho amb contundència, entre altres raons, perquè entenen que només es pot parlar de procés “participatiu” si es parteix de zero i perquè voldrien que el pla especial de sota Monestir s'elaborés en el marc de la revisió del pla general. Consegüentment, van votar-hi en contra.

El principal partit de l'oposició, Junts per Banyoles, també va criticar que la zona es tracti com una peça a part, però van valorar sobretot que el procés pot ser un camí per aconseguir el consens i van acabar votant-hi a favor.

En nom de l'equip de govern (format per CiU i el regidor no adscrit Jordi Bosch Barraca), Miquel Vilanova va fer notar que no es partia de zero, però gairebé. “L'únic que s'ha fet fins ara és recollir el que marca el pla director urbanístic comarcal”, va resumir.

El procés s'obrirà amb dues gran reunions en què podran participar-hi els partits, les entitats i els ciutadans en general. La idea que serveix de base és que cal combinar la conservació dels recs, els horts i el paper de corredor biològic de la riera Canaleta amb una actuació urbanística que relligui els barris de la zona amb la resta de la ciutat.

LA FRASE

Serà un procés complex en què tothom haurà de fer un esforç i cedir una mica
Miquel Vilanova
PRIMER TINENT D'ALCALDE

Retransmissió en directe del ple per internet

La sessió d'ahir al vespre al saló de plens de Banyoles va ser històrica perquè es va retransmetre en directe per un mitjà audiovisual: el livestream d'ICV a internet. La intenció dels ecosocialistes és consolidar l'experiència i retransmetre tots els plens. L'objectiu –han explicat– és facilitar que els ciutadans s'impliquin més en el govern del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.