Societat

L'associació Guaix homenatja Alfred Ramos

El vicepresident de l'Ideco de l'Horta Sud, el mestre i escriptor, rep un homenatge per la seua trajectòria cívica i docent

Alfred Ramos González, mestre i escriptor i vicepresident de l'Ideco de l'Horta Sud, ha rebut un merescut reconeixement de Guaix-Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud, per la seua trajectòria cívica, docent i investigadora al llarg de més de 25 anys. L'homenatge el va retre en el Sopar de Tardor de Guaix, celebrat a Aldaia el passat 25 de novembre.

El Sopar de Tardor reconeix persones que han defensat la nostra llengua en tots els àmbits, reclamant la seua normalització i fent patent que eixa llengua és suport d'una cultura i d'una forma d'entendre una escola en valencià, activa, democràtica, participativa, integradora i arrelada al nostre territori.

Una representació important del món educatiu valencià va reconèixer la feina del mestre Alfred Ramos, en un acte bell i emotiu, presentat pel delegat territorial a València d'El Punt-Avui.

Alfred Ramos és un home polifacètic i amb un gran compromís cívic per la nostra llengua i cultura. Nascut a Castelló el 1951, ha dedicat pràcticament tota la seua vida professional a la docència. Els últims anys, com a director del col·legi públic Ausiàs March de Picanya. Ramos és un continuador de Freinet, aquella didàctica que valorava la pràctica i posava els xiquets en el centre d'interés, i que ha heredat l'escola valenciana. Però Alfred és un no parar d'home. Culte i amable, ha escrit narrativa, ha fet cinema, ha investigat la premsa valenciana i la història del ciclisme, ha escrit nombrosos articles en la premsa, ha dirigit diverses col·leccions editorials i és un gran activista cultural.

Durant els anys setanta formà part del cinema independent valencià i, amb Joan Vergara, va escriure i dirigir els curtmetratges Terres d'arròs(1972) i Carles Salvador: Elogi d'un xiprer (1979). És també coautor del guió del documental València: Un passeig en el temps, produït el 1989 per l'Ajuntament de València.

Alfred Ramos ha estat membre fundador de l'Associació per a la Correspondència i la Impremta Escolar (ACIES) i del Moviment Cooperatiu d'Escola Popular del PV (MCEP-PV). Va participar en l'organització de les primeres Escoles d'Estiu del País Valencià (1976-78). Els seus treballs com a professional de l'ensenyament inclouen els llibres de llengua Sambori (1980), Raïm de pastor (1983), les sèries Baladre (1986-1987), Alimara (1992-1994) i Ortografia. Treball sistemàtic (1995-1997).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.