Societat

Dos restaurants del poble guanyen el 4t Concurs gastronòmic de Bocairent

Els restaurants Juan XXIII i Casa Manolo y Tere resulten guanyadors i la Plaza aconsegueix la segona posició en cadascuna de les dos modalitats del certamen

Els res­tau­rats Juan XXIII i Casa Manolo y Tere s'han eri­git en gua­nya­dors del 4t Con­curs gas­tronòmic de Bocai­rent cele­brat a l'Hotel Fer­rero de la loca­li­tat de la Vall d'Albaida el dar­rer dilluns, en el que la igual­tat ha estat una de les carac­terísti­ques des­ta­ca­bles de la con­vo­catòria. La tasca de triar als cam­pi­ons va resul­tar, en aquesta ocasió, encara més com­plexa pel rècord de par­ti­ci­pació asso­lit amb 24 esta­bli­ments pro­fes­si­o­nals pro­ce­dents de pràcti­ca­ment tota la geo­gra­fia valen­ci­ana atrets per la par­ti­cu­la­ri­tat d'un cer­ta­men que avança “cap a l'excel·lència”, tal i com va asse­nya­lar Isi­dro Pri­eto, dipu­tat de Turisme ja que el Patro­nat pro­vin­cial Terra i mar junt a l'Agència valen­ci­ana de turisme actuen com a patro­ci­na­dors de l'esde­ve­ni­ment.

En total, la ini­ci­a­tiva de l'Ajun­ta­ment de Bocai­rent va ator­gar 2.000 euros en pre­mis a raó de 600, 300 i 100 euros per als tres millors plats en cadas­cuna de les dos moda­li­tats fixa­des. La pri­mera con­sis­tia en l'ela­bo­ració de bor­reta, un men­jar típic de les mun­ta­nyes de la zona, i la més des­ta­cada va ser la pre­pa­rada pel res­tau­rant Casa Manolo y Tere del Pal­mar; a con­ti­nu­ació, La Plaza, de Tor­rent, i La Taula, de Llíria, con­que­ri­ren la segona i la ter­cera posició, res­pec­ti­va­ment.

La carn de caça i els pebras­sos eren els pro­ta­go­nis­tes de la segona cate­go­ria del cer­ta­men. En aquest cas, sobre­ei­xi­ren els cui­ners del Juan XXIII de Beni­faió amb un “caneló de colomí amb pit a filets i bolets”, men­tre que el segon lloc el tor­na­ren a ocu­par els tor­ren­tins de La Plaza acon­se­guint així un doblet inèdit fins ara gràcies a un “niu de per­diu roja de caça desos­sada amb bolets sil­ves­tres a l'aroma de xoco­lata”. Final­ment, el Cer­cle Indus­trial d'Alcoi es va empor­tar el ter­cer premi amb un “mil­fu­lles de rello­me­llo de cérvol, boca­tus edu­lis, tàfona i sala café París”.

La cita va con­gre­gar al vol­tant de 200 per­so­nes repre­sen­ta­ti­ves del tei­xit econòmic, polític i social de les comar­ques cen­trals valen­ci­a­nes que van poder gau­dir d'una minuta pre­pa­rada pels res­tau­ra­dors locals amb la col·labo­ració de dife­rents empre­ses i mar­ques comer­ci­als. De fet, durant la seua inter­venció, l'alcalde de Bocai­rent, Josep-Vicent Ferre, va des­ta­car la impli­cació dels pro­fes­si­o­nals de l'hos­ta­le­ria “per com­ple­tar l'oferta turística que ofe­rim” així com va agrair a tots els par­ti­ci­pants “la seua gran ajuda per pro­mo­ci­o­nar el muni­cipi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.