Societat

Els centres públics de Torrent fan concentracions

Els claustres de professors han iniciat protestes contra el decret de retallades anunciat pel govern de Fabra

La ciutat més poblada i gran del vessant Sud de la comarca de l'Horta, ha iniciat la mobilització recomanada pels sindicats que intervenen en el sector de l'ensenyament, de fer una concentració a les portes del centre cada dijous, en protesta per la decissió governamental valencià de retallar el sou al conjunt de funcionaris.

El Consell de la Generalitat Valenciana va aprovar el passat 5 de gener un paquet de retallades (publicat el dia 10 del mateix mes) que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten.

Per al professorat en el seu conjunt, els sindicats del sector i els claustres que han decidit secundar aquesta mobilització setmanal, les mesures aprovades no racionalitzen ni ordenen les administracions públiques ni el sector, sinó que intenten fercaixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors. És per això que han començat a oposar-se frontalment a totes les mesures anunciades i han iniciat mobilitzacions que s'albiren allargades en el temps, perquè el Consell retire el Decret-llei publicat.

En el cas del col·lectiu de mestres que il·lustra la notícia, se suma la reivindicació d'un centre nou per a una escola d'adults que enguany atén més de 1500 persones matriculades dins d'un edifici que resulta obsolet, antic i insuficient per a donar un servei en les condicions que la població estudiantil es mereix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.