Societat

esports

triatló

Tres campionats de triatló posen a prova Banyoles com a ciutat esportiva

Les competicions de dissabte i diumenge portaran centenars de persones vora l'estany i es restringirà el trànsit a la part nord del municipi

Dissabte i diumenge es disputen a Banyoles tres campionats de triatló del màxim nivell (d'Espanya en diverses modalitats; de Catalunya en la modalitat olímpica, i d'Europa de clubs de relleus mixta), així com el nacional català infantil i aleví. Només comptant els triatletes inscrits, s'esperen més de 1.400 persones, que arribaran a Banyoles acompanyades de tècnics i familiars. L'organització d'aquest esdeveniment obliga a fer un gran esforç logístic en què estan implicats sobretot les federacions catalana i espanyola i l'Ajuntament. Més de 200 voluntaris se sumaran al dispositiu, a més del personal d'emergències, entre ells dos metges, vuit infermers i tres ambulàncies. A més, s'habilitarà un espai per fer les primeres cures.

Restriccions de trànsit

Serà una prova de resistència per als triatletes i, a la seva manera, per als organitzadors, però també per als ciutadans. En una època en què alguns grups polítics i els ambients naturalistes de la comarca critiquen l'aposta que l'equip de govern (CiU) està fent per l'esport de competició i la suposada pressió que rep l'espai natural de l'estany, les proves d'aquest cap de setmana comportaran importants restriccions de trànsit, tant a la part nord de la ciutat (l'estany i el seu entorn són els principals escenaris de les competicions) com als municipis veïns de Porqueres (el nord i l'oest de l'estany són al seu terme) i Sant Miquel de Campmajor (per la carretera GI-524 es disputarà una part de la cursa en bicicleta de les proves de dissabte a la tarda).

LA XIFRA

1.400
triatletes
participaran en les diverses competicions que tindran lloc a Banyoles

LES DATES

3 i 4-9-16
són els dies
en què es disputaran els campionats europeu, estatal i català.

Campanya de sensibilització prèvia

Preveient l'enrenou que comportaran els triatlons aquest cap de setmana a Banyoles, aquest estiu l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya (Banyoles, ciutat de triatló) per il·lusionar els ciutadans i mirar de minimitzar els inconvenients. L'equip de govern sosté que aquest tipus d'esdeveniments aporta beneficis econòmics a la ciutat, a més de situar-la com a referent d'un esport que cada dia té més adeptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia