Societat

Festes i tradicions

La festa major de Teià, més gran amb el teixit associatiu

El pregó d'aquest vespre encetarà oficialment unes festes molt participatives amb multitud de propostes provinents de les associacions i les entitats de la vila

L'entrada de la tardor a Teià no és pas sinònim de melancolia. Ans al contrari, anuncia l'arribada de la festa major de Sant Martí, que arrencarà aquest vespre amb el pregó que pronunciaran els membres de l'Esplai Itaca, que celebra el trentè aniversari. Durant aquestes festes també s'escauran altres dates assenyalades per a entitats locals, com la 30a Trobada de Gegants, que reunirà una dotzena de colles a Teià aquest diumenge, o els 30 anys de la Colla de Dimonis, que ho celebrarà demà a la nit, després d'una gran tabalada i el correfoc, amb una botifarrada popular.

De fet, si s'hagués de destacar un aspecte del programa de la festa major seria la gran implicació de les associacions i entitats de Teià, que han proposat un gran nombre de la cinquantena d'activitats previstes. De manera que Sant Martí tindrà la diada central el dia 11 però les festes s'allargaran dos caps de setmana. Entre les novetats cal destacar el cercatapes juvenil del dia 11. En aquesta diada del patró tindran lloc els actes més tradicionals, amb l'ofici solemne, les sardanes i el concurs de relleno al matí, el lliurament del Tei de Plata a la tarda i el concert jove a la nit amb Dr Prats com a cap de cartell, i la música també dels Pirats Sound Sistema i del DJ Sendo.

En el capítol musical, altres cites seran aquest dissabte amb el Petem la Nit i les sessions de DJ i el concert i ball de festa major amb l'orquestra Taxman del dia 12.

Pel que fa a la cultura popular, el dia 13 es podrà veure de nou el tradicional ball de Llancers, recuperat fa pocs anys i que en aquesta ocasió es presentarà acompanyat de la colla de bastoners del Masnou. Aquell mateix diumenge, la quitxalla tindrà moltes activitats, com la baixada de vehicles sense motor i la guerra de bombardes o la tarda de jocs tradicionals.

En referència al teatre, aquest diumenge s'escenificarà El crèdit, el dia 8 l'actriu Mònica Torra aproparà el públic a l'univers dels contes per adults de Roald Dahl i el dia 10 es podrà veure sURtGENT, amb producció i direcció del teianenc Ernest Tarrades, una representació que vol sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica europea dels refugiats.

Durant aquests dies tampoc no faltaran cites esportives com la Teialada o culturals com la inauguració d'una exposició sobre la indústria tèxtil local a l'Espai can Llaurador o la jornada de portes obertes del celler romà i del nou Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora.

La festa major

Fins al 20 de novembre

www.teia.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia