Societat

Masella ja ha obert pistes i demà ho farà la Molina

La nevada dels últims dies ha permès acumular prou neu per iniciar la temporada al Pirineu gironí

Vallter 2000 i Vall de Núria, però, no obriran portes fins al 3 de desembre

Les baixes temperatures van permetre produir neu a les quatre estacions d'esquí alpí del Pirineu gironí i això ha fet que la nevada d'abans-d'ahir es pogués aprofitar al màxim amb gruixos d'entre els 5 i els 15 centímetres i amb un metre de neu acumulada als punts més elevats, a partir dels 1.800 metres. La Molina té previst obrir demà, però l'estació veïna de Masella ha volgut tornar a obtenir el títol honorífic de ser la primera estació pirinenca a encetar la temporada –i ja és una tradició– i va obrir pistes ahir. En concret, va obrir la pista i el telecadira de Coma d'Orriola amb gruixos d'entre els 15 i els 40 centímetres de neu pols. De fet, els responsables de l'estació ceretana tenen previst anar obrint més pistes quan les condicions de neu ho permetin.

És la mateixa aposta de la Molina, que, per aquest motiu, només ha anunciat la data d'obertura de l'estació i, per tant, d'inici de la temporada, per demà, però no ha avançat quines pistes i quins remuntadors estaran en funcionament. En tot cas, els operaris de l'estació treballen a contrarellotge perquè puguin ser el major nombre possible. A Vall de Núria i a Vallter 2000, en canvi, els treballs de preparació de les pistes i de les infraestructures va a bon ritme i els responsables d'aquests dos centres hivernals tenen previst obrir portes el 3 de desembre, coincidint amb els dies de festa a l'entorn de la Puríssima.

Entre les principals novetats, la Molina ofereix una reducció de la tarifa de referència del forfet del dia d'adult. Totes les estacions gironines, a més, han millorat la xarxa de canons de neu produïda.

L'estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera està preparant els circuits i diverses novetats, però encara no obre.

LA XIFRA

1
metre
és el gruix màxim acumulat fins al moment a les cotes més altes de les estacions del Pirineu gironí.

La programació de l'esquiada nocturna

L'estació ceretana de Masella tornarà a oferir la possibilitat d'esquiar al vespre i a la nit. En concret, obrirà els dijous d'un quart de set de la tarda a un quart de nou del vespre; els festius de Nadal des de dos quarts de set de la tarda fins a dos quarts de deu de la nit i, amb aquest mateix horari, els dissabtes des del mes de desembre fins al mes de març. I els divendres dels mesos de febrer i març, l'esquiada nocturna s'obrirà a dos quarts de set de la tarda i s'allargarà fins a dos quarts de deu de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia