Societat

terres de l'ebre

L'Ebre és un dels espais turístics més sostenibles

Empreses celebren el segell de l'associació Global Green Destination

Cent entitats tenen l'acreditació de la marca Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera

El sector turístic de les Terres de l'Ebre es va reunir ahir a Ulldecona per celebrar que el territori ha estat escollit aquest 2016 com una de les cent millors destinacions turístiques sostenibles del planeta. L'acte va congregar més de 160 empreses i institucions ebrenques al restaurant L'Antic Molí, que té una estrella Michelin, i hi va participar el catedràtic de geografia de la Universitat Complutense de Madrid, Miguel Ángel Troitiño, que va animar el sector i les administracions a treballar correctament la diversitat de les Terres de l'Ebre per reforçar aquest model de turisme responsable que ja va acumulant reconeixements.

El nou distintiu coincideix amb el primer aniversari de la marca Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera, que ja ha acreditat un centenar d'empreses i institucions. Totes tenen ara també el segell de la Global Green Destination. “El territori té la base i els compromisos assumits, i s'ha situat estratègicament i internacionalment gràcies als reconeixements i les distincions que està rebent”, va dir Troitiño, que va esperonar el sector a construir projectes de futur que, perquè siguin viables, cal que disposin de tres pilars: “lideratge institucional, implicació empresarial i participació social”.

Un centenar d'empreses

Per la seua banda, el president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate), Francesc Gas, va valorar molt positivament que el primer any de funcionament de la marca de la reserva de la biosfera s'hi hagin acreditat un centenar d'empreses.

Francesc Gas també va explicar que a principi del proper any, al 2017, s'iniciaran accions de promoció local i el programa de formació per a les empreses, que es farà en format de fòrum.

LA XIFRA

8
per cent
han crescut les pernoctacions turístiques a les Terres de l'Ebre durant el darrer any.

Reben un milió i mig de turistes

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, va donar a conèixer ahir els bons resultats turístics de les Terres de l'Ebre. A finals d'any les quatre comarques ebrenques hauran rebut gairebé un milió i mig de turistes, amb un 8% més de pernoctacions que les dades registrades l'any anterior.

Carnicer va assegurar: “Des del Patronat de Turisme es continuarà treballant per seguir enfortint aquesta línia engegada.” El Patronat de Turisme de la Diputació gestiona la marca Terres de l'Ebre des del 2005.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia