Societat

municipal

agermanament

Teià revitalitza el seu agermanament amb Massarosa

El consistori crea una comissió per enfortir vincles

Avui, una delegació catalana viatja fins a la localitat italiana

Teià vol revitalitzar i enfortir el seu agermanament amb Massarosa, una localitat situada a la regió de la Toscana, a Itàlia. De fet, fa uns 10 anys que aquesta unió es va fer oficial, però ara el consistori maresmenc vol aprofundir en les relacions entre tots dos municipis.

Per això, en el darrer ple es va aprovar per unanimitat la creació d'una comissió específica per explorar possibles accions comunes entre les dues localitats. Aquest nou òrgan té com a objectius principals “afavorir intercanvis educatius, socioculturals i d'altra naturalesa” amb Massarosa. La comissió constarà de deu membres: l'alcalde, un regidor de cada grup municipal, les directores de l'escola El Cim i l'institut Turó d'en Baldiri, i quatre persones més d'altres àmbits de la vida pública i social del municipi.

Precisament en el terreny educatiu és on l'alcalde de Teià, Andreu Bosch (CAT-ERC). hi veu “més camí per recórrer”. “Es podrien cercar diversos intercanvis entre els diferents centres educatius de les dues localitats, i aquests podrien ser físics però també virtuals”, va exemplificar. De fet, aquesta comissió especial ja té l'encàrrec d'elaborar un programa d'accions pel període 2017-2019.

Precisament, una de les primeres iniciatives en aquest sentit tindrà lloc avui mateix, ja que una delegació teianenca viatjarà fins a Massarosa per participar en alguns actes de la festa major del municipi italià. Aquesta comitiva estarà formada per representants institucionals de Teià i estarà acompanyada de dos campaners de la localitat. Aquests darrers participaran en una exhibició, juntament amb els campaners de Bargecchia. A la festa major de Teià del 2015, una delegació de campaners italians ja va visitar el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.