Societat

El trasllat de seu de la mesquita de Sant Hilari, més a prop

Urbanisme avala que el centre de culte islàmic vagi al polígon de Mas Garriga

L'actual local és al nucli urbà

La reunió de la comissió d'Urbanisme de divendres va avalar que els centres de culte de Sant Hilari Sacalm puguin anar als polígons industrials. D'aquesta manera, la tramitació del canvi del pla general que enllesteix l'Ajuntament ha fet un pas endavant, i la mesquita es traslladarà l'any que ve del centre del poble al polígon Mas Garriga.

Amb el vistiplau de la Generalitat, l'Ajuntament hauria de tramitar en els propers mesos la llicència d'activitat a la comunitat islàmica.

Al juny el propietari d'una

de les naus del carrer Mas Garriga, al polígon del mateix nom, i els responsables de la comunitat islàmica van acordar la compravenda del local, de 290 metres quadrats i que es convertirà en nou lloc de culte. Així, la comunitat deixarà el local del carrer Piscina. L'espai, al nucli urbà, és petit i té algunes mancances.

L'inici, al gener

El procés legal havia començat en el ple del gener. El dijous 28 el PIG va aprovar –de manera inicial i amb l'oposició de CiU– un canvi en el pla general d'ordenació urbanística (POUM) per tal que les zones industrials (polígons) poguessin ser usades com a espais religiosos. Aquell dia, veïns del carrer Sant Jordi van anar a protestar en el ple. Al juliol, l'Ajuntament va fer l'aprovació provisional de l'esmentat canvi, que només afectava llavors Mas Garriga.

LA XIFRA

290
metres
quadrats fa el local que es convertirà l'any que ve el nou lloc de culte dels veïns de religió islàmica

Crèdit de 165.000 euros per al nou parc de bombers

Al polígon de Mas Garriga hi anirà també el nou parc de bombers. L'Ajuntament ha subscrit un crèdit amb una entitat d'estalvis de 165.000 euros i durant set anys pagarà 1.400 euros de quota mensual. El consistori ha comprat una nau just al costat de la de la mesquita i a l'estiu, si no hi ha imprevistos, hi desplaçarà el parc de bombers.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Sant Hilari deixarà de pagar lloguer per l'actual seu del cos de bombers. Al poble hi treballen una desena de bombers de manera voluntària. La regidora d'Hisenda, Jennifer Gallardo, explica que “amb finançament propi era impossible comprar la nau”. La nau, adossada en filera, té 294,95 m², amb pati en façana de 142,50 m² i pati posterior de 183 m². La compra de la nau es va aprovar dijous, inclosa en el pressupost de 5,8 milions, en la qual CiU es va abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia