Societat

ramaderia

La resta d'animals de la granja de Menàrguens són per a autoconsum

L'explotació ramadera de Menàrguens en la qual divendres passat es van decomissar nou èquids en un greu estat de salut conserva altres animals. Els Agents Rurals van fer el decomís arran d'una denúncia de la Fundació per a l'Asseguració i Acció en Defensa dels Animals (Faada). Els èquids estaven greument desnodrits i una euga va haver de ser sacrificada.

Els serveis territorials d'Agricultura a Lleida van confirmar ahir a aquest diari que “s'ha obert un expedient sancionador” contra el propietari dels èquids. L'expedient encara és en fase d'instrucció i, quan s'acabi, es fixarà el tipus de delicte i les sancions corresponents, que segons la Faada poden pujar a milers d'euros. A l'explotació continuen havent-hi animals: porcs, cabres i aus, segons ha confirmat Agricultura. “A data d'avui, no cal decomissar-los, atès que són per a autoconsum i no s'observa cap incompliment de la llei de benestar animal”, ha explicat el director dels serveis territorials, Ferran de Noguera, que hi ha afegit: “No obstant això, els veterinaris de la conselleria en fan un seguiment.” Des del comís, no ha mort cap més animal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia