Societat

Resum del 2016

L'explosió d'un pis trasbalsa Premià

Premià de Mar, sens dubte, no guardarà un bon record d'aquest 2016. Una explosió en un pis d'un bloc situat entre la Gran Via –el número 196/198– i el carrer Elisenda Montcada es va saldar amb dues persones mortes, setze ferits de diversa consideració i el posterior desallotjament de l'immoble sinistrat, que va obligar 82 veïns a marxar de casa seva. Els fets van tenir lloc el 18 de setembre i l'avís de deflagració es va rebre a les 8.24 h, fet que va requerir la intervenció de setze dotacions de bombers i onze patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local, entre altres cossos. El mateix dia de l'explosió va ser quan es va produir la primera víctima mortal, una dona que vivia al pis on es va originar el sinistre. Alguns dies després va morir la segona víctima, un home, que era la parella de la dona que va morir el dia de la deflagració i que tenia cremades al 30% del cos.

Gairebé un mes després, els Mossos van emetre un informe en què es va concloure que la deflagració havia estat provocada. Segons van afirmar fonts properes al cas, en l'informe policial s'indicava que s'hauria produït una manipulació a la caldera del gas que hauria provocat la posterior explosió. L'informe es va trametre al jutjat 5 de Mataró, que és el que duia la investigació, i aquest va decidir inhibir-se i traslladar el cas al jutjat de violència sobre la dona de Mataró. Va ser llavors, quan semblava que l'explosió havia estat presumptament un crim masclista, que es va convocar una concentració davant l'ajuntament de Premià de Mar per condemnar els fets. Però, al cap d'alguns dies, el jutjat de violència sobre la dona de Mataró va tornar a derivar el cas al jutjat 5 de la capital del Maresme. La jutgessa de violència de gènere va rebutjar fer-se càrrec de la investigació perquè va considerar que, tot i que hi havia intencionalitat, aquesta no es podia relacionar amb la parella de la primera víctima. Pel que fa a les 36 famílies desallotjades, amb el pas dels dies es van anar reubicant en d'altres pisos de lloguer o cases de familiars, mentre s'espera que comencin les obres per reconstruir l'edifici, de set plantes. Prèviament, el consistori va destinar 600.000 euros a treballs d'urgència a l'immoble. Durant tres setmanes tota l'ajuda als afectats es va coordinar des del centre cívic, on es va centralitzar els equips dels serveis socials, psicològics i d'assessorament jurídic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia