Societat

Municipal

Calella comença a demanar la matrícula per a la zona blava

Els usuaris critiquen a través de les xarxes que el nou sistema té un afany recaptador perquè no permet reaprofitar el tiquet

L'Ajuntament destaca que dona més seguretat i garantia a l'usuari en cas de fer un recurs

Calella ha començat a posar fre a un costum molt arrelat entre els usuaris de la zona blava: el reaprofitament del tiquet. De forma habitual en zones de grans aparcaments com és l'hospital, els conductors que marxaven i no havien exhaurit el temps pagat feien entrega del tiquet a una altra persona que arribava perquè l'aprofités. Des del passat mes de desembre, però, s'ha començat a implantar de forma gradual la introducció de la matrícula del cotxe per poder obtenir el tiquet. En cas que la matrícula del vehicle estacionat no coincideixi amb els números impresos en el comprovant el conductor és sancionat. La mesura de moment només funciona en quatre àrees de zona blava: La Muntanyeta, l'Hospital 2, el Roser i la Minerva i ja ha provocat encesos debats a través de les xarxes socials criticant que es tracta d'una iniciativa pensada únicament per garantir una recaptació més gran. “Un únic tiquet el podien fer servir dos vehicles perquè fins ara es pagava pel temps que s'ocupava una plaça de zona blava”, reflexionava fa pocs dies un usuari a peu del parquímetre, i afegia: “Ara ens fan pagar per temps i per vehicle. Ho volen aprofitar al màxim.” A través dels fòrums d'Internet, un altre ciutadà de Calella lamentava que s'apliquessin sistemes “pensats únicament i exclusiva per treure més diners al contribuent. Tan dolent era que es pogués compartir un tiquet?”.

No afany recaptador

Des de l'Ajuntament, el tinent d'alcalde de Governació i president de Gestvia, l'empresa municipal gestora de les zones blaves, no entén que s'hagi pogut generar polèmica pels canvis en el servei. “No es tracta en cap cas de voler recaptar més diners, perquè som de les zones blaves més barates del Maresme, sinó d'avançar i adaptar-nos als nous temps i millorar l'atenció a l'usuari”, insisteix. En aquest sentit, Torrent comenta que amb la matrícula inclosa en el comprovant l'usuari està més protegit. “Si és sancionat i no pot demostrar que havia posat correctament el tiquet en el seu cotxe, el registre del controlador permetrà verificar-ho”, assenyala Torrent.

D'altra banda, el regidor diu que no té constància que s'hagin incrementat les sancions a vehicles que no han posat la matrícula en el comprovant ni que s'hagi presentat cap queixa formal a la policia per les conseqüències del nou sistema. L'import de la sanció és de 60 euros. “Si la matrícula del comprovant no coincideix amb la del vehicle on està posat es considera que el conductor no ha agafat el tiquet que correspon i se'l multa”, puntualitza. L'objectiu és anar implementant el nou sistema a la resta de parquímetres de zona blava de Calella en els propers mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia