Societat

gastronomia

La tòfona, protagonista un mes a Pals en tres restaurants

Quarta edició, fins al 18 de febrer, de les jornades dedicades al tubercle

Tres restaurants de Pals –Sa Punta, Es Portal i Sol Blanc– tornen a apostar, d'ahir fins al 18 de febrer, per la tòfona com a condiment estel·lar de diferents plats incorporats a la carta –primers, segons i fins i tot postres– o l'opció innovadora d'aromatitzar amb el tubercle qualsevol altre plat del menú –amb un suplement de 5 euros en el preu.

Les jornades de la tòfona van sorgir el 2014 en una altra iniciativa dels cuiners locals –que, a més de la campanya de l'arròs, també exploten l'angula del Ter i el foie– “per desestacionalitzar l'activitat i donar valor a la feina dels establiments que no tanquen” a l'hivern, explicava el xef de Sa Punta, Ivan Beumala. Tot i no haver estat una gran temporada de recol·lecció, per l'estiu sec i calorós, confien en tòfones de la varietat Tuber melanosporum, provinents de la Garrotxa i Osona. El quilo enguany oscil·la entre els 600 i els 1.000 euros.

Cada establiment aposta per les seves receptes, com ara afegint-la a un pop sobre cruixent de patata o un bistec tàrtar, a l'establiment; aromatitzant un bacallà confitat amb carbassa escalivada i un arròs amb peus de porc i bolets –a Es Portal–; o bé ratllant-ne sobre panxeta, ous ferrats, pa amb formatge o una xocolata amb Tòfona –al Sol Blanc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia