Societat

tribunals

judici per malversació

L'exalcalde d'Argentona i tres exregidors seran jutjats

Masó (TxA), Collet (TxA), Mendoza (CiU) i Armengol (CiU) estan acusats per la gestió de l'antiga empresa municipal

Se'ls acusa de delictes societaris i de malversació de fons públics

L'exalcalde d'Argentona Pep Masó (Tots per Argentona) i els tres regidors del mandat 2007-2011 Xavier Collet (TxA) Miquel Mendoza (CiU) i Ferran Armengol (CiU) seran jutjats com a acusats pels presumptes delictes societaris i de malversació de fonts públics, segons va avançar ahir El Periódico. La titular del jutjat d'instrucció número 4 de Mataró ha acordat l'obertura del judici oral contra els quatre càrrecs electes per la seva gestió de l'empresa municipal Argentona Projectes, actualment ja liquidada. Durant el mandat 2007-2011, TxA va governar conjuntament amb CiU. La jutgessa també requereix als quatre acusats una fiança conjunta i solidària de 179.502,30 euros sota pena d'embargament.

Segons van explicar a aquest diari fonts municipals, en el mandat 2007-2011 s'hauria produït un moviment de diners des de l'Ajuntament a Argentona Projectes –per pagar unes indemnitzacions a uns veïns arran de l'operació immobiliària prevista a Can Doro– sense que s'en tingués cap registre comptable. Segons els escrits tant del fiscal com de l'acusació particular, l'aleshores regidor d'Urbanisme i president d'Argentona Projectes, Xavier Collet, s'hauria negat diversos cops, entre els anys 2008 i 2009, a facilitar les dades comptables de l'empresa municipal als membres del consell d'administració.

El fiscal, però, només acusa Xavier Collet, i en el seu escrit reflecteix la “reiterada negativa” a facilitar les dades comptables de l'empresa municipal al seus consellers. En aquest procediment, Collet hauria estat requerit judicialment el 15 de desembre del 2008 perquè aportés aquesta documentació, però, segons el fiscal, no l'hauria arribat a presentar mai i demana per a ell una pena de nou mesos de multa amb una quota diària de dotze euros. D'altra banda, en un dels escrits de l'acusació particular no s'inclouFerran Armengol, que en el mandat 2011-2015 va ser l'alcalde d'Argentona. Aquí, l'acusació particular –a més de Collet– també apuntaria cap a Masó i Mendoza com a “cooperadors necessaris” i demana per a cadascun penes de set anys i mig de presó, deu anys d'inhabilitació i una multa de 18 mesos per dos presumptes delictes societaris i un de malversació de fons. A més, i com a responsables civils, es demana el pagament de forma solidària de 450.000 euros a l'Ajuntament com a perjudicat civil.

“Els pagaments estan justificats”

Per la seva banda, l'exalcalde d'Argentona i un dels acusats, Pep Masó, va voler desmentir els fets. “Tots els pagaments estan justificats i les indemnitzacions estan reflectides”, va assegurar. Masó també va explicar que aquestes indemnitzacions es van reflectir en els anys 2011, 2012 i 2013, i va dir que “corresponien a tres contractes diferents que es van fer el 2003”. L'exalcalde també es va mostrar convençut que es demostrarà la seva innocència i les dels altres tres encausats, “tot i que no agrada passar per un procés com aquest”. Per la seva banda, l'exregidor d'Agrupació d'Argentona, Fèlix Rosa, va afirmar que va ser la seva formació la que va presentar les dues acusacions particulars contra els quatre elegits. A més, Rosa va manifestar que “és una vergonya que l'Ajuntament continuï pagant la defensa dels encausats perquè ara ja tenen la condició d'acusats”, i va considerar que “el consistori s'hauria d'haver presentat com a acusació particular”. En aquest sentit, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), va admetre el pagament dels advocats, però va destacar que “en cas que siguin condemnats hauran de tornar els diners de tot el procés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia