Societat

patrimoni geològic

Impulsen la investigació als Pirineus

Acord entre l'ICGC i Repsol per estudiar el patrimoni geològic

El director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Miranda, i el director executiu d'exploració de Repsol, Joseba Murillas, van signar dijous a Tremp un acord de col·laboració per a l'estudi i divulgació del patrimoni geològic dels Pirineus.

El patrimoni geològic i edafològic (relatiu a la relació entre el sòl i les plantes) dels Pirineus Centrals és d'una riquesa excepcional. Això comporta que aquest àmbit pirinenc constitueixi una zona d'estudi i formació de diferents branques de les ciències de la terra per a moltes universitats, empreses i institucions.

La col·laboració entre l'ICGC i Repsol potenciarà aquests usos formatius i divulgatius del patrimoni geològic d'aquest àmbit i, alhora, potenciarà el centre de documentació geològica existent al Centre de Suport Territorial (CST) dels Pirineus que l'ICGC té a Tremp. Així, Repsol donarà suport econòmicament a l'adquisició de nous fons bibliogràfics que quedaran dipositats en aquest centre.

Entre altres valors patrimonials, en aquesta àrea es troben, amb unes condicions d'aflorament excepcionals, diverses formacions i estructures geològiques que representen anàlegs, és a dir, models de diferents escenaris geològics. Alguns d'aquests escenaris geològics, en altres llocs del món i a altres escales, han donat lloc a importants jaciments d'hidrocarburs quan es troben al subsol en àrees productives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia