Societat

La Candelera omple d'actes Castelló d'Empúries

Associacions i entitats protagonitzen la festa major d'hivern, que ofereix propostes durant tot el cap de setmana

L'Ajuntament guarda recursos per a la celebració dels 50 anys d'Empuriabrava

El lliurament dels guardons Espiga i Timó juntament amb altres propostes van encetar ahir els actes de la Festa de la Candelera de Castelló, que s'allarga fins diumenge. L'hotel restaurant Empòrium, amb estrella Michelin, i mossèn Ferran Jarabo Carbonell, traslladat malgrat les protestes dels feligresos, han estat els premiats. S'enceta així la festa major d'hivern, una celebració “que dona molt de protagonisme a la vida cultural i associativa del municipi”, segons comenten des de l'organització, que ofereix una programació molt completa malgrat guardar recursos per a la celebració dels 50 anys d'Empuriabrava, amb un programa especial amb més d'una cinquantena de propostes que es donarà a conèixer passada la Festa de la Candelera.

Avui els actes comencen a partir de les set del vespre al Casal de Castelló amb la conferència de Lluís Cortada Algunes dades importants de Castelló d'Empúries en el segle XVI i dins el II Cicle de Conferències 2017. Seguidament, a les vuit, a la biblioteca Ramon Bordas, tindrà lloc la presentació del llibre Pirates i corsaris a l'Empordà, de Gabriel Martín i Roig, a càrrec del mateix autor. Els protagonistes de la nit seran els joves, que amb un sopar popular, la Banda Neon –l'organització aposta per grups amb artistes castellonins–, l'actuació de Miquel del Roig i els DJ Septi, han organitzat la Festa Jove. Per dissabte l'Ecomuseu-Farinera ha organitzat un taller familiar de cuina. També inaugurarà l'exposició temporal 30 anys d'arxiu municipal a Castelló d'Empúries. Seguidament, se celebrarà l'acte de recepció de l'arxiu i biblioteca particulars d'Esteve Ripoll i Cornella, que aporta “un valor incomparable al poble, donant reculls de premsa i documents històrics molt importants per a la vila”, destaquen des de l'Ajuntament. A la tarda, hi haurà un espectacle d'animació infantil, un concert d'orgue i coral i la presentació del llibre El Alto Ampurdán. Acabarà el dia el ball amb l'Orquestra Boogie Woogie. Diumenge arriba el dia més popular amb una marxa, la III Trobada de Puntaires i la ballada de danses i sardanes. Clourà la jornada l'exhibició de pilars i petits castells a càrrec de la colla castellera Vailets de l'Empordà. També dins la programació festiva el grup de Teatre Esplais presentarà Rumors el cap de setmana vinent (www.castello.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia