Societat
La millor cervesa de l'Estat francès és la catalana Cap d'Ona
La cerveseria d'Argelers de la Marenda va ser la primera empresa nord-catalana a etiquetar els seus productes en català
Ha obtingut enguany medalles d'or, argent i bronze al Concours Général Agricole de París
La cerveseria nord-catalana Cap d'Ona d'Argelers de la Marenda -que es fa conèixer arreu de l'estat francès com “la cervesa de Catalunya”- ha obtingut enguany quatre medalles al Concours Général Agricole 2017 de París, un concurs que decideix cada any les “millors cerveses de França.”.
Élodie Pujol, responsable de comunicació de Cap d'Ona, explica que “enguany hem volgut apostar per l'originalitat i hem presentat les nostres darreres creacions.”
Or, argent i dos bronzes
La medalla d'or l'ha obtingut per la seva cervesa negra amb vi dolç de Mauri, a la Fenolheda.
La medalla d'argent li han concedit per la cervesa rossa amb coscoll.
Una primera medalla de bronze ha estat per la cervesa rossa amb mel i “baies secretes”.
La segona medalla de bronze, finalment, és per la cervesa negra tipus abadia.
La responsable de Cap d'Ona es mostra satisfeta ja que se'ls premia “per la nostra imaginació i la nostra passió que ens porta a innovar, tot i continuar a fer les nostres cerveses clàssiques.”
Cervesa identitària
La cerveseria de Gregor Engler (originari de Banyuls de la Marenda i fill de cervesers de la Mosella) i d'Élodie Pujol de Ceret, va obrir a Argelers l'any 1998. El nom de Cap d'Ona fa referència al cap del mateix nom de Banyuls i “a la cresta de l'onada”, en al·legoria a la seva “passió marítima”. De bon començament les cerveses elaborades per la parella de cervesers van ser etiquetades també en català, posant per endavant l'arrelament del producte al territori i la identitat de la Catalunya Nord. Produeixen una desena de varietats, algunes de les quals es poden trobar en comerços i bars d'arreu de Catalunya com a producte d'importació.
Gregor Angler i Elodie Pujol, la parella que tira endavant la braseria al peu de l'Albera nord-catalana, sempre han posat per davant la catalanitat dels seus productes, elaborats amb productes rossellonesos. Cap d'Ona va ser la primera empresa nord-catalana a etiquetar els seus productes en català