Societat

aeroports

Alguaire, marc d'un primer curs de pilotatge de drons

Les classes teòriques es faran al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny

La Paeria aposta per fomentar aquesta tecnologia al parc científic, amb usos per a l'agricultura i serveis d'emergència

L'aeroport d'Alguaire serà la seu de les pràctiques del primer curs oficial per a pilots de drons, els aparells que volen per control remot. Ho promou Hemav, una empresa instal·lada al parc científic i tecnològic de Gardeny, a Lleida, on es faran les classes teòriques i de simulador.

Laura Samso, responsable de projectes especials d'Hemav en diferents sectors, entre els quals destaca l'agricultura de precisió, va ser ahir l'encarregada d'explicar les característiques d'aquest primer curs oficial de pilots de drons, de pes inferior a 25 quilos, que realitzarà les pràctiques a l'aeroport d'Alguaire i les assignatures teòriques al parc, on instal·larà un simulador de vol.

El curs, que consta de 64 hores lectives i es podrà seguir en la modalitat assistencial, presencial, intensiva o parcial, en horari de matí o tarda, està homologat per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i el títol serà vàlid per tot el territori espanyol.

Les classes teòriques començaran el 27 de març i finalitzaran el 8 d'abril, per reprendre's les pràctiques després de Setmana Santa. Les sessions en línia es realitzaran entre el 27 de març i el 2 d'abril.

A més dels dos certificats que s'emetran als pilots que superin aquest curs, també podran formar part d'una borsa de pilots de drons, que els ajudarà a buscar feina d'una manera més efectiva.

El vicerector de política científica i tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, va valorar ahir molt positivament accions de formació de nous professionals com la que s'ha anunciat aquest matí, ja que “es necessiten aquests pilots per fer realitat la innovació en el món del sector agroalimentari”.

Per la seva banda, Andreu Ibáñez, president de l'Associació Lleida Dron, impulsor del curs juntament amb el parc i la UdL, va destacar que el 50% del mercat dels drons està dedicat a la investigació en el món agroalimentari. “No només necessitem pilots per als drons. També cal qui sàpiga processar les dades obtingudes i les apliqui, per presentar-les de manera entenedora al pagès, perquè apliqui els nous coneixements.”

A Barcelona i Madrid

L'alcalde Ros ha manifestat que Lleida i el parc volen liderar una tecnologia que ja té present, però que encara tindrà més futur en el món de la planificació agrària. Per aquesta raó, ha dit que “tenia tot el sentit que des del parc, conjuntament amb l'Associació Lleida Dron i la universitat es tirés endavant amb aquest curs, que només s'ha dut a terme a Madrid i Barcelona.

LA FRASE

L'agroalimentari és un dels àmbits on té una major aplicació aquesta tècnica de vols
Àngel Ros
alcalde de lleida

Aposta pels drons

La tecnologia dels drons és una aposta explícita de l'Ajuntament de Lleida, que acull al parc científic i tecnològic de Gardeny l'associació Lleida Dron i li reserva un lloc destacat a la fira de material agrícola de Sant Miquel,i ara ha promogut, juntament amb la Universitat de Lleida i l'associació Lleida Dron, la realització d'aquest curs de formació de pilots de drons. Els aparells no tripulats poden tenir una aplicació en l'agricultura, la vigilància, la prevenció i l'extinció d'incendis, entre d'altres. En àmbits urbans estan, de moment, prohibits per motius de seguretat. La combinació del seu vessant tecnològic i les seves aplicacions agrícoles la fan molt atractiva per a la intenció del consistori lleidatà de fer de Lleida una ciutat molt ben situada en noves tecnologies i agroindústria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.