Societat

Santpedor manté les vaquetes per unanimitat

ERC, CiU i el PSC donen suport a l'acte més tradicional de la festa major tot i l'oposició dels animalistes

Comas reitera que fins ara no hi havia debat

L'Ajuntament de Santpedor va aprovar per unanimitat en el darrer ple la celebració de les tradicionals vaquetes que tenen lloc per la festa major d'estiu. D'aquesta manera, tant l'equip de govern –íntegrament d'ERC, que governa amb majoria– com els grups de l'oposició de CiU i Progrés Municipal (adscrit al PSC) donen suport explícit a l'acte, que últimament ha estat qüestionat per la Plataforma Animalista de Santpedor (PAS), creada expressament per abolir la festa.

L'aprovació per ple és un tràmit que es du a terme cada any, ja que, com que es tracta d'una festa amb animals, cal demanar permís a la delegació territorial del govern, però en aquesta ocasió ha agafat rellevància per l'oposició a la festa que s'ha constituït al poble amb relació a les vaquetes. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Agustí Comas, va explicar ahir a aquest diari que la festa s'ha aprovat “per unanimitat, com de costum, perquè no és un debat que fins ara haguem tingut sobre la taula”. Segons Comas, la plataforma va entrar una pregunta en el ple de fa un mes sobre el futur de les vaquetes, però des de llavors no hi ha hagut més moviment: “No les traiem perquè no hi ha maltractament animal i la festa compleix la llei, però mai ens hem tancat al diàleg i, si cal, estudiarem fer una consulta”, va dir el regidor.

La PAS carrega contra el govern

La Plataforma Animalista de Santpedor (PAS) va reaccionar a l'aprovació amb dures crítiques al govern municipal. En un comunicat que va fer públic ahir a la tarda, l'entitat assegura que el consistori “actua d'una manera molt covarda i sense principis, negant el debat i el dret a decidir d'un munt de persones veïnes d'aquest poble que no estem gens d'acord que es gastin alegrement els nostres diners en aquesta salvatjada sense sentit en els temps actuals i que no aporta res de bo al poble”. En el text també lamenta que “ERC hagi abolit els correbous de Torroella de Montgrí mentre els representants de Santpedor fan totalment el contrari”. I conclou que continuarà lluitant per un #Santpedorsensevaquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia