Societat

municipal

cens de mascotes

Arenys de Mar bonifica els xips per a gossos

La campanya s'ha posat en marxa aquesta mateixa setmana amb l'objectiu d'incrementar el nombre d'animals de companyia censats i identificats amb el xip, tal com obliga la llei. El regidor de Sanitat, Carles Sala (ERC), assegura que l'acord s'ha fet amb les tres clíniques veterinàries del poble, que bonificaran els 20 euros que aporta l'Ajuntament un cop el propietari demostri que ha censat l'animal amb el número d'identificació corresponent. “Així ens assegurem que els gossos s'inclouen a la base de dades i no només porten el xip per quan es perden”, apunta el regidor, que destaca la col·laboració de la nova associació de propietaris de gossos que es va crear arran de la polèmica per l'ordenança d'animals. “Ells són els que poden avisar els propietaris de la necessitat de tenir censats i identificats els animals”, apunta Sala.

La campanya té vigència fins al 10 de juny i està limitada a un total de 60 xips, una vintena per cada centre veterinari, i també ha permès dotar la policia local d'un lector de xips. L'incompliment de no xipar i censar els animals de companyia pot suposar sancions d'entre 100 i 400 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia