Societat

La festa Holi omple de colors Ripoll

Es tracta de la gran novetat de la festa major de Sant Eudald, que també estrena una reproducció dels gegants

Els ripollesos estan immersos des de dijous en tot tipus de propostes de la festa major de Sant Eudald, patró local. Avui arriba, però, la gran novetat d'aquest any, una festa Holi, “així complim amb una franja d'edat que fins ara quedava una mica desatesa, la dels 12 al 16 anys”, explica Laura Moreno, regidora de Turisme i Joventut. D'altra banda, aquest any també s'estrenen gegants, que una nova colla s'encarregarà de portar. “En Guifré i Guinedell ja han complert 72 anys, són una relíquia que cal conservar, per això aquest any estrenem una reproducció dels gegants antics que no pesarà tant”, continua explicant la regidora, que de la programació d'aquest cap de setmana destaca la baixada d'andròmines, el concert de Di-versiones, el sopar de valents –on es decideix el Valent de l'Any–, el correfoc o la tornaboda, la dansa dels clavells i els focs de diumenge, encarregats de cloure la celebració.

I a Sant Joan...

Una altra població del Ripollès que també està de festa aquest cap de setmana és Sant Joan de les Abadesses, que celebra els actes més tradicionals de la 53a Fira de Sant Isidre. Diumenge, amb jocs i degustació de coca, llonganissa i vi dolç; i dilluns amb l'ofici en honor de Sant Isidre, la benedicció, desfilada i gimcana de tractors i un dinar de germanor que acabarà amb un espectacle d'humor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia