Tossa, seu d’un congrés de turisme i gastronomia
La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha triat Tossa de Mar com a seu de la segona edició del congrés Alimentació, Gastronomia i Turisme: Perspectives Socials i Culturals, que tindrà lloc des d’avui fins dissabte a l’espai Francesc Colomer de Tossa de Mar. El congrés té el suport, entre d’altres, de la UdG i l’ajuntament.
La UOC, mitjançant la càtedra Unesco d’Alimentació, Cultura i Desenvolupament, que dirigeix Francesc Xabier Medina, reunirà experts internacionals d’una desena de països. Una de les ponències analitzarà el lligam de Joc de trons a Girona en la gastronomia i una altra, la relació entre el tequila i el turisme a Mèxic.
En l’organització, també hi intervé el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural (LABPACT) de la UB, que encapçala Jordi Tresserras. Aquest ens gestionarà el futur museu de la cuina catalana, a Can Ganga.