El saüc, tema central d’Argençola
L’arbust protagonitza el 7è Mercat de les Espècies, que vol consolidar-se com a focus de divulgació i coneixement
El Mercat de les Espècies d’Argençola arriba a la setena edició decidit a consolidar-se com a focus de divulgació, coneixement i experiències. I és que un dels grans objectius dels organitzadors, l’associació El Trill, és “donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, les que ens envolten, que han sigut el pal de paller de la nostra gastronomia i que actualment han estat relegades i fins i tot oblidades en benefici de gustos més llunyans i exòtics”. Dissabte, doncs, i durant tot el dia, les parades tornaran a omplir la vila, acompanyades d’activitats per a tots els públics, com jornades tècniques, xerrades, sortida de reconeixement de flora, exhibicions, el dinar popular Les Plantes de Marge –un menú silvestre amb condiments locals– o el tast de les ratafies de Santa Coloma de Farners. Molt popular és també el concurs de sals aromatitzades i el tast d’espècies d’Argençola. El protagonista d’aquesta edició és, però, el saüc, tema central d’algunes xerrades. Se’n farà un tast i una sortida per recol·lectar-lo (www.eltrill.org).