Societat

El repartidor que va clavar una bufetada a un ’youtuber’ que el va insultar no l’haurà d’indemnitzar

L’Audiència d’Alacant confirma la multa de 30 euros a Ricardo Osorio per agredir Mr. Granbomba, que li va dir ’caranchoa’ diverses vegades

La cort avala l’aplicació de la “legítima defensa putativa”, ja que el denunciat va creure que era víctima d’un intent de robatori

L’Audiència d’Alacant ha confirmat la multa de 30 euros imposada per un jutge al repartidor de paqueteria per haver agredit el youtuber Sergio Soler, que li va dir “caranchoa” (sic) diverses vegades. Soler, conegut a les xarxes amb el pseudònim de Mr. Granbomba i es dedica a fer bromes de mal gust, enregistrar-les amb una càmera oculta i penjar-les a Internet, havia demanat ser indemnitzat per l’agressió.

Segons la sentència a la qual ha tingut accés Efe, la secció primera de la institució judicial ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat pel youtuber contra la sentència que va dictar el passat mes de març el titular del Jutjat d’Instrucció 8 d’Alacant, Ángel Manuel Villanueva.

El repartidor, Ricardo Osorio, va ser condemnat llavors com a autor d’un delicte de lesions lleus però el jutge va rebutjar que hagués d’indemnitzar Soler per la bufetada que li va engaltar. El magistrat va concloure que el denunciat havia assumit el “risc” de ser colpejat amb la seva actitud provocadora i, a més, s’havia lucrat amb el vídeo.

La secció primera de l’Audiència alacantina qualifica l’agressió com “una infracció venial”, un delicte lleu que té, per tant, una “transcendència penal mínima”, encara que admet que el cas ha tingut “una enorme repercussió mediàtica”.

“Evidentment no es pot justificar, i no ho fa la sentència, la resposta a una ofensa verbal amb una agressió, bufetada, però la sentència analitza la prova practicada i es decanta críticament per la versió del denunciat, que està treballant en aquest moment de repartidor i sotmès a l’estrès propi del seu treball”, raona el jutge que ha resolt el recurs d’apel·lació, José Antonio Durá.

Al seu entendre, “no és en absolut desgavellat” que l’agressor, tal com va acceptar el jutge d’instrucció, pensés en el moment dels fets que no només era objecte d’una broma, sinó que estar patir una maniobra de distracció per sostreure-li la mercaderia.

El magistrat troba “indiferent” que el youtuber digués al seu interlocutor una o dues vegades “caranchoa”, ja que considera que Soler era “plenament conscient i assumia el risc” de les seves accions. De fet, el jutge creu que “l’interès del públic” pels seus vídeos es trobava precisament en el fet “qu s’estava jugant el físic, que un dia li podien donar una bufetada”. “Fins i tot – es vantava que en certa manera s’ho havia guanyat perquè realitza accions que comporten aquest risc i aquest és l’al·licient per cridar l’atenció del públic al que va dirigit”, afegeix la resolució.

L’Audiència d’Alacant avala també que a l’agressor se li apliqués l’anomenada “legítima defensa putativa”, ja que va creure per error que havia patit un intent de robatori i així ho va comunicar a la seva empresa mitjançant un part intern abans que el vídeo es fes públic.

Després de conèixer la sentència d’apel·lació, que és ferma i tanca definitivament el procés, l’advocat del repartidor, Carlos Frigola, ha expressat a Efe la seva satisfacció pel fet que el seu client pugui “abonar la multa de 30 euros i seguir fent vida normal”.

Al mateix temps, ha reiterat la seva intenció d’arribar a un acord amb Mr. Granbomba que eviti que el repartidor es querelli contra ell “per vulneració del dret a l’honor i per la resta de presumptes il·lícits que haurien estat advertits durant la tramitació del procés penal”.

Un jutjat de Primera Instància d’Alacant va celebrar recentment un acte de conciliació previ a la interposició d’aquesta querella que va acabar sense acord entre les parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia