Societat

Denuncien el “mal estat” de la plaça de bous de Santpedor

L’alcalde, Xavier Codina, assegura que les instal·lacions “estan certificades” i que “no hi ha perill”

La Plataforma Animalista de Santpedor (PAS) va denunciar ahir “el mal estat de les instal·lacions on s’ha de celebrar l’espectacle de les vaquetes”, a la plaça del Sindicat, que tindrà lloc aquest cap de setmana coincidint amb la festa major del poble.

Segons va anunciar en un comunicat, l’entitat s’ha assabentat d’uns fets relacionats amb la celebració “que poden ser constitutius d’infracció de la llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, per la qual cosa s’ha vist en l’obligació legal de denunciar-los davant de l’organitzador d’aquest espectacle, l’Ajuntament de Santpedor”. La PAS assegura que les instal·lacions “no garanteixen la seguretat per a les persones i els animals” perquè han observat deficiències en l’estructura principal de contenció de les vaquetes, les tanques metàl·liques i les de fusta. La plataforma argumenta que aquestes tanques “estan plenes de ferros punxants, tallants i rovellats que suposen un gran risc per als participants i també per als animals”. Per aquest motiu demanen al consistori que en el supòsit “que no sigui possible resoldre de manera correcta i immediata les deficiències constatades prèvies a l’espectacle” aquest se suspengui “immediatament”. En cas contrari, diuen, informaran els departaments i òrgans competents “per tal que emprenguin aquelles accions que considerin respecte a l’actuació de l’Ajuntament”.

L’alcalde ho desmenteix

Per la seva banda, l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va assegurar a aquest diari que la queixa “no té recorregut perquè està tot certificat per un tècnic” que hi va anar la setmana passada. Segons Codina, es tracta d’enginyers contractats externament per aquest servei, que van avaluar les condicions de les instal·lacions i van determinar que “tot era correcte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia