Societat

festes i tradicions

Berga salta la Patum de Lluïment amb menys patumaires de l’habitual

Dos nens han mostrat cartells on s’hi podia llegir ’Som Cultura’ ’No som pirotècnia’ com a mesura de protesta per la nova normativa del foc

Toquen les dotze al rellotge de la plaça Sant Pere i la gent espera amb impaciència l’inici de la Patum de Lluïment d’aquest dijous de Corpus. És el segon dia de Patum, però la primera oportunitat per veure totes les comparses –excepte els Plens- a la plaça i, encara que sigui sota un sol de justícia i a 35 graus, la cita no sol permetre cap excusa pels patumaires. Tanmateix, la Patum de Lluïment ha reunit menys persones de l’habitual sigui per la calor o sigui per la por a les aglomeracions. L’acte més simbòlic d’aquest migdia l’han protagonitzat els més petits, que han sortit a les comparses de foc –guites i maces- amb dos cartells on s’hi podia llegir ’Som Cultura’ ’No som pirotècnia’ com a protesta per la nova normativa del foc, que fa que els menors de deu anys no puguin participar a cap comparsa de foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia