Gastronomia
A ritme de rap
Els restauradors d’Arenys de Mar ideen un plat propi per promocionar els productes locals
Té rap i gambes i, a banda de degustar-se, també es pot cantar
Arenys de Mar ja té el seu propi plat, una aposta dels restauradors de la vila per promocionar els productes locals. La proposta gastronòmica vol recollir la tradició marinera del municipi, combinada amb l’horta del Maresme. Es tracta d’un plat elaborat a base de rap i gamba d’Arenys a la planxa en un llit de crema de porros, puré de pèsols i unes gotes d’oli de gamba. L’elaboració ha estat iniciativa del grup de treball dels àmbits hoteler i turístic, el CIT, i de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria d’Arenys de Mar, amb el suport de l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors de Sant Elm. Tot i que la presentació ha coincidit amb l’inici de la festa major de Sant Zenon, la intenció és que el rap d’Arenys, com s’ha batejat el plat, pugui ser present a les cartes dels restaurants tot l’any. Per aquest motiu s’ha triat el rap però també les gambes, en ser dues espècies disponibles durant totes les estacions. Inicialment se servirà en una dotzena d’establiments, però l’objectiu és que se n’hi vagin sumant molts més. Però, a banda de degustar-lo, el suggeriment culinari també es pot escoltar perquè va acompanyat d’una cançó creada especialment per a l’ocasió. La composició, escrita i cantada per Roger Ponsarnau, no podia ser d’un altre estil que el rap, ple de referències arenyenques.