Societat

La Ràpita avança en la reordenació i protecció de la barra del Trabucador

El consistori ha tornat a reclamar la concessió de la plataforma de fusta i la pèrgola per impulsar una base nàutica

S’està treballant en un pla d’usos

El Trabucador és la platja més visitada del delta de l’Ebre. Així ho constata un estudi de la URV, que calcula que anualment hi acudeixen unes 360.000 persones. Un istme, d’uns sis quilòmetres i amb platges a banda i banda, cada cop més visitat –uns 1.600 vehicles al dia en temporada alta– i, per tant, cada cop amb més pressió.

Sant Carles de la Ràpita (Montsià) està treballant per protegir i conservar un dels espais més emblemàtics del Delta i, també, de les Terres de l’Ebre, reordenant-lo. Per començar, el consistori vol aconseguir la cessió de la plataforma de fusta i la pèrgola existent, en domini marítim i terrestre i, per tant, de titularitat de Costes del Ministeri de Medi Ambient. La intenció és ubicar-hi una base nàutica, amb un punt d’informació turística, bucs comercials per la pràctica d’esports nàutics, lavabos i un servei de cafeteria.

“Estem a la fase final de la petició”, explica l’alcalde, Josep Caparrós. El tràmit s’ha allargat. L’any passat ja es va sol·licitar la cessió però no va arribar “a temps”, tot i que el projecte va aconseguir una subvenció del pla de foment turístic –de 200.000 euros, llavors la meitat del cost global–. “Hem replantejat el projecte i hem tornat a sol·licitar la concessió”, detalla Caparrós.

Paral·lelament a l’impuls d’aquest nou equipament, el consistori també està treballant en un pla d’usos per regular l’accés a la zona.

Hi ha sobre la taula diverses opcions, com ara implementar una taxa per accedir a l’espai natural, amb la qual cosa es podria dotar la zona de més serveis sanitaris i seguretat. També una distribució dels diversos usos que actualment hi tenen cabuda.

Nexe d’unió entre el Delta i la Reserva de la Punta de la Banya, la barra del Trabucador conforma la badia dels Alfacs, un dels ports naturals més grans d’Europa idoni per a la pràctica d’activitats nàutiques. Darrerament, la Guàrdia Civil ha intensificat la vigilància, especialment en caps de setmana, perseguint pràctiques habituals que causen el malestar dels usuaris.

LA XIFRA

360.000
visitants
anuals es calcula que rep l’espai, segons un estudi de la URV.

Porta d’entrada al parc natural

La Ràpita està elaborant el pla de desenvolupament local, que ha de marcar les pautes per afrontar els reptes socials, ambientals i econòmics que es plantegin al municipi en els anys vinents. Un dels eixos estratègics és incidir en la consideració del municipi com a porta d’entrada al Parc Natural del Delta de l’Ebre, impulsant un pla per mancomunar la promoció i gestió d’aquest gran espai turístic. “Abraça diversos aspectes: des de la necessitat de millorar la carretera del Poble Nou, fins a la reclamació de la guarda costanera perimetral a la badia, de manera que apropem el Trabucador millorant la circulació rodada però també a través d’un carril bici i per a vianants”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Albert Salvadó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’emblema de Castelldefels posa a punt l’embolcall

CASTELLDEFELS
Xavier Llorente Cabratosa
Cap de l’oposició Vilajuïga (Assemblea per Vilajuïga)

“No tenim la seguretat que el govern faci una bona gestió”

Vilajuïga

Tornada a l’escola: la Fundació “la Caixa” acompanya més de 20.000 infants en situació vulnerable en l’inici de curs a Catalunya

OLOT

Llum verd a les Festes del Tura populars, gratuïtes i al carrer

Olot
Informació especial

El TERMCAT publica la terminologia de la Copa Amèrica en un diccionari en línia i un tríptic

FIGUERES

El reglament dels pisos de lloguer assequible, per a aspirants que no tinguin deutes

FIGUERES
SOCIETAT

Calella ‘blindarà’ un dies la Roca Grossa perquè s’hi faran rodatges

Calella
Àsia

La Xina atura les adopcions internacionals dels seus nens i nenes

Barcelona
religió

El monjo de Montserrat Ignasi M. Fossa presidirà una congregació amb monestirs a 24 països

barcelona