gastronomia
referèndum
La papereta més dolça s’imprimeix a Berga
Una pastisseria estampa el full de vot del referèndum en tauletes de xocolata
Divendres 8 d’agost. Hora de dinar, hora del telenotícies. Les notícies sobre el Parlament ocupen bona part de l’actualitat i les paperetes del referèndum comencen a circular per tot arreu.
La televisió fa arribar la primera imatge d’una papereta a casa de l’Albert Dorna, el pastisser de Dolceria Pujol de Berga. Havia d’agafar vacances la setmana següent, però encara tenia el cap a la feina. Bé, el cap a la feina i els ulls a la televisió, i, del referèndum, en va fer xocolata.
Dorna va agafar una tauleta de xocolata blanca, llisa, sense els típics quadrats en relleu, i hi va estampar una papereta amb sucre. El resultat: el vot més dolç de Catalunya.
El que va començar com “una broma” s’ha convertit en un boom a les xarxes socials. En qüestió de dues hores, la papereta havia donat la volta al món. Se li girava feina. Tothom volia tenir una tauleta de xocolata del referèndum a casa.
En cinc dies l’Albert ha fet centenars de tauletes. De fet, n’ha fet tantes que n’ha perdut el compte. La idea ha agradat tothom, tant els del sí com els del mo, i és que la papereta no es pronuncia. No hi ha cap opció marcada.
Ha rebut trucades de València, de gent que no vol la independència però que l’ha felicitat per “l’humor” amb el qual es prenen l’actualitat. Han passat per la botiga gent de les Terres de l’Ebre, de Terrassa, de Lleida... Una feinada per a l’Albert, que aquest any no ha pogut ser a Barcelona per la Diada: “No he pogut, havia de fer xocolata.”