Societat

Maltractament animal

Multa de 7.000 euros per al ramader de Menàrguens

Agricultura ordena tornar a inspeccionar la granja i proposarà clausurar-la

El ramader de Menàrguens (Noguera) detingut el 18 de setembre passat pel Seprona com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal serà sancionat amb una multa de 7.000 euros. Així consta en l’expedient obert el 15 de desembre passat per la conselleria d’Agricultura, quan se li van comissar nou èquids amb greus problemes de desnutrició i gens de menjar a la granja. La investigació es va iniciar el 2016 arran d’una denúncia de la fundació per la defensa dels animals Faada, que aquesta mateixa setmana va acusar les conselleries de Territori i Agricultura, així com l’Ajuntament de Menàrguens, de “passivitat” i “inoperància”, atesa la reincidència del ramader. El Seprona li va trobar dos cavalls morts d’inanició, així com altres èquids sense documentació i en condicions higièniques i de salut lamentables en un garatge. La Faada exigeix el tancament de l’explotació i la retirada del permís per tenir animals al ramader, que està en llibertat.

Al desembre, l’expedient ja va prohibir al presumpte maltractador l’entrada de nous animals a l’explotació, la confiscació de tots els èquids i la immobilització de la resta de bestiar: una llama, porcs vietnamites i una quarantena d’aus.

Ara la subdirecció de Ramaderia “reforça” amb noves mesures el control sobre l’explotació, segons ha explicat a aquest diari. Així, els tècnics faran una visita d’inspecció “per comprovar l’estat de tots els animals i demanar-ne la traçabilitat”. Com que se li va prohibir tenir èquids, si se n’hi troben, se li farà un nou comís. A banda, els tècnics dels serveis territorials d’Agricultura també inspeccionaran el garatge on el Seprona va trobar els èquids aquest mes, “acompanyats dels Mossos i amb una ordre judicial si no hi permet l’accés”. Agricultura també estudia obrir-li un altre expedient sancionador “pel desenvolupament d’una activitat il·legal aplicant reincidència i proposant com a sanció accessòria la clausura de l’explotació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia