Societat

Peratallada reviu el seu gran passat medieval

Gastronomia, oficis antics, armes medievals, teatre i història conflueixen avui i demà al seu nucli

La Fira Medieval de Peratallada, que arriba aquest cap de setmana a la vint-i-tresena edició, no podia començar millor ahir que amb una xerrada degustació sobre les begudes a l’època medieval. Una degustació feta amb relíquies de restaurants gentilesa de la marca Peratallada Plus. El gastrònom Salvador Garcia-Arbós va amenitzar una vetllada a la sala El Teatret i va donar el tret de sortida a la fira, convidant tothom a conèixer la gastronomia del nucli.

Un aperitiu que donarà peu avui i demà a un extens programa que inclou cercaviles pels carrers, combats d’esgrima o teatre. Precisament, avui a les nou del vespre, a la plaça del Castell, es representarà La baronessa de Peratallada, a càrrec de la companyia Infestum, que a més du a terme altres activitats. Una obra on es veu com els pagesos, farts de la tirania de la baronessa, estan a punt de cremar el castell. La fira també és una bona oportunitat per veure i apreciar el treball d’artesans que reviuen la manera de fer i treballar. A més, i al jardí de l’espai El Teatret es pot veure una col·lecció d’armes antigues, i al llarg de tot el recinte medieval marxants i artesans.

El topònim Peratallada és documentat des del segle X i respon als valls de la fortificació que envolta el poble, de pedra tallada, excavats en la roca natural sorrenca.

LA DATA

1065
Peratallada rep el nom dels valls de la fortificació que envolta el poble i se’n té constància des del s. X


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.