Homenatge a Josep Corell, expresident del Centre d'Estudis de l'Horta Nord

Foios acollirà el pròxim 13 de febrer (19.30 h) en la sala d'actes de l'ajuntament un homenatge a Josep Corell —mort el passat desembre—, organitzat pel Centre d'Estudis de l'Horta Nord, de què va ser president.

Corell també era el cronista oficial d'aquesta localitat. Va estudiar al Seminari de Montcada, a Roma i a Jerusalem. Fou capellà fins que se secularitzà i exercí de professor en l'ensenyament mitjà. Anys després, desenvolupà el seu magisteri i la seua labor investigadora en la Universitat de València. Corell deixa una vasta obra que l'encimbella com a referència indiscutible en el camp de l'epigrafia romana. L'epigrafia és la ciència que estudia les inscripcions fetes sobre materials perdurables, com ara la pedra, el metall o els ossos.

En l'acte del dia 13 intervindran Hèctor Bueno, alcalde de Foios; Vicent Sales, president del Centre d'Estudis de l'Horta Nord; Ferran Grau, professor de Filologia Clàssica; Antoni Furió, catedràtic d'Història Medieval; i Albert Ferrer, professor d'Història de l'Art.

El Centre d'Estudis proposarà a l'Ajuntament que li dedique un espai públic «adient» i «altres honors que considere oportuns».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.