Societat

Maldives, el paradís a l’abast

Només el seu nom evoca luxe, sofis­ti­cació i pai­sat­ges para­disíacs. A les illes Mal­di­ves se’ls ha bate­jat com el paradís a la terra, i si no ho són, s’hi assem­blen molt. Però no és la des­ti­nació inas­so­li­ble que podríem creure... De fet, un dels secrets més ben guar­dats per a viat­gers amb ganes de donar-se un caprici aquest any és que aquest edèn estarà, a par­tir de la pri­ma­vera, més a l’abast que mai gràcies a noves con­ne­xi­ons aèries. Des de B the tra­vel brand, una de les pro­pos­tes per al 2018 és des­co­brir aquest encla­va­ment màgic. T’ofe­rim set motius per somiar amb aques­tes illes d’ori­gen coral·lí ubi­ca­des a l’oceà Índic amb uns pai­sat­ges se’ns gra­va­ran a la retina per sem­pre.

1. Vol directe. Del 30 d’abril fins al 9 de juliol hi ha vol directe des de Madrid a les Mal­di­ves amb la com­pa­nyia aèria Eve­lop. Pre­ci­sa­ment perquè aques­tes illes són una de les des­ti­na­ci­ons més rela­xants del pla­neta, la millor manera de començar el nos­tre viatge d’”adeu a l’estrès” és estal­vi­ant-nos esca­les, hores d’espera i pres­ses. Altres avan­tat­ges de volar amb Eve­lop són l’elecció del seient, la fac­tu­ració exprés, els menús prèmium o la pos­si­bi­li­tat d’equi­patge extra.

2. Aquari natu­ral. Unes sim­ples ulle­res i un tub; no es neces­sita res més per des­co­brir tot un món, el sub­marí, d’autèntica impressió. La seva pri­vi­le­gi­ada ubi­cació al mig de l’Índic manté les seves aigües fora de perill de la con­ta­mi­nació d’altres zones i les con­ver­teix en un aquari ini­gua­la­ble, poblat per cri­a­tu­res com els pei­xos napoleó, pei­xos vela, dofins, tor­tu­gues carei, man­tar­rayas i tau­rons de pun­tes blan­ques. Una pos­si­bi­li­tat és embar­car-nos durant uns dies en cre­uers per dedi­car-nos en cos i ànima al bus­seig.

3. El luxe del silenci. De les quasi dues mil illes coral·lines que for­men les Mal­di­ves, dis­tribuïdes en grans atols -estruc­tu­res de corall sepa­ra­des per lla­cu­nes-, només 202 estan habi­ta­des, i gai­rebé la mei­tat d’aques­tes són explo­ta­des per un únic com­plex turístic. Això vol dir que aquí tin­drem al nos­tre abast el que pro­ba­ble­ment és el gran luxe del segle XXI: el silenci, la tran­quil·litat, el temps a la nos­tra dis­po­sició i la des­con­nexió abso­luta. En suma, la fan­ta­sia d’estar, per uns dies, gai­rebé sols al pla­neta. Si volem viure més a fons l’experiència de sen­tir-nos com “nàufrags” de luxe, molts hotels orga­nit­zen excur­si­ons en què dei­xen els hos­tes que ho desit­gen en una illa deserta amb tot un equi­pa­ment de pícnic per gau­dir d’una jor­nada a l’estil de Robin­son Cru­soe.

4. Pas­se­jar en dhoni al cap­ves­pre. Els dhoni són els vai­xells típics de les Mal­di­ves, que els pes­ca­dors locals han uti­lit­zat durant moltíssi­mes gene­ra­ci­ons. El cap­ves­pre és un dels millors moments per fer una pas­se­jada en dhoni o, per què no, per gau­dir d’una sor­tida per pes­car. Els que pre­fe­rei­xin la pesca d’altura poden con­trac­tar excur­si­ons per cap­tu­rar grans pre­ses, com ara tonyi­nes i bar­ra­cu­des, i aca­bar el dia amb una bar­ba­coa amb les pre­ses acon­se­gui­des.

5. Records molt exòtics. Un dels records més autèntics que podem empor­tar-nos de les Mal­di­ves són les esto­res de canya fila­des a mà, amb atrac­tius dibui­xos geomètrics. El ritme lent de la vida a les illes fa que molts dels seus habi­tants siguin hàbils arte­sans, i algu­nes d’aques­tes peces són autènti­ques obres d’art. Són típiques també les joies de corall, encara que, compte!, està pro­hi­bit com­prar i treure del país corall negre. Els records poden adqui­rir-se en els matei­xos com­ple­xos turístics, a l’aero­port inter­na­ci­o­nal de Male o a la mateixa capi­tal. Les boti­gues de la capi­tal es con­cen­tren a prop del pas­seig marítim, i et reco­ma­nem que por­tis sem­pre efec­tiu, perquè serà difícil que accep­tin la tar­geta de crèdit.

6. Un pas­seig per la capi­tal. Mal­grat que Malé és caòtica i soro­llosa, val la pena pas­sar una jor­nada des­co­brint els monu­ments reli­gi­o­sos, l’ambi­ent als bars infor­mals del pas­seig marítim i, espe­ci­al­ment, la llotja de peix, el Malé Fish Market, una explosió de colors de ritme frenètic. No obli­dis que les Mal­di­ves són un país musulmà, així que, per a la visita a la ciu­tat, hau­rem d’obli­dar-nos del nos­tre ves­tu­ari del com­plex turístic i tenir en compte que l’alco­hol està pro­hi­bit.

7. Gas­tro­no­mia de fusió. La gas­tro­no­mia a les Mal­di­ves és un reflex de la fusió cul­tu­ral que històrica­ment ha con­for­mat les illes, i tro­ba­rem plats tant amb remi­niscències de l’Índia i Indonèsia com de l’Àfrica i Aràbia. Abun­den els cur­ris picants; això sí, aquí gai­rebé sem­pre amb llet de coco, i hi ha espècies per­tot arreu. No te’n vagis sense tas­tar espe­ci­a­li­tats com la gulha, man­don­gui­lles de peix, o l’ama­nida mas­huni, amb tonyina, amb­dues cui­na­des amb coco, xili, llima i ceba.

Més infor­mació

902.200.400

bthe­tra­vel­brand.com

Més de 750 ofi­ci­nes a tot Espa­nya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.