Societat

Obren al públic el cor del pantà de Susqueda

Endesa autoritza que tres grups visitin la sala de columnes, un dissabte al mes

En el marc de la commemoració dels 50 anys de construcció del pantà de Susqueda, la companyia elèctrica Endesa obrirà al públic l’interior de l’embassament, a partir de dissabte. Els visitants podran contemplar la sala de columnes i els passadissos i sales del pantà, acabat de construir el 1968.

Les visites del primer dia –demà passat a les 9 i a les 10.30 h, i a les 12 h– estan completes. Hi caben un màxim de 25 persones per visita, i més endavant també n’hi haurà una al mes. Diumenge s’obriran les inscripcions per a la visita del 14 d’abril. Més endavant, es farà el mateix amb el 12 de maig, el 9 de juny, el 7 de juliol, l’11 d’agost, el 8 de setembre i el 13 d’octubre (totes en dissabte).

Recorregut virtual

Demà al matí responsables d’Endesa, del Consorci del Ter i de l’Agència Catalana de l’Aigua, entre d’altres, donaran detalls de la visita al pantà, que inclourà un recorregut virtual a través de dispositius mòbils. Els responsables dels actes de la commemoració del cinquantè aniversari inauguraran una exposició a la sala de columnes.

L’alcaldessa de Susqueda, Eva Viñolas (ERC), explica que la instal·lació del pantà és una “instal·lació industrial que no s’havia obert mai [tret d’actes puntuals]”. Per això, atenent les directrius de l’empresa, l’Ajuntament fa omplir un formulari per entrar dins l’embassament, que va dissenyar l’enginyer i arquitecte de Zamora Arturo Rebollo.

Dos euros per entrar, amb DNI i sense menjar

El formulari per accedir a l’interior del pantà, que va ser construït en forma de closca d’ou –però “sense formigó a dins, detalla l’alcaldessa– és al web de l’Ajuntament. L’entrada val 2 euros, però els menors de sis anys no paguen. Cal dur el DNI i mostrar-lo a l’entrada i no es pot menjar, beure ni fumar. En la inscripció per al dia, cal triar quina de les tres visites es vol seguir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia