Societat

Baixa el nombre de sancions de trànsit per conduir begut

Aquest agost ja s’han registrat setze víctimes mortals a la carretera

La setmana comença amb dos morts més

O es beu menys quan s’agafa el volant o la policia multa amb menys intensitat. Els Mossos d’Esquadra van posar durant el 2017 un total d’11.163 sancions a conductors que superaven els nivells d’alcohol permesos en la legislació, xifra que suposa un 6,5% menys respecte a les multes que es van posar pel mateix motiu durant el 2016. La dada confirma una tendència a la baixa en aquest aspecte del trànsit, ja que el 2014 es van arribar a posar 13.118 multes per haver donat positiu en el control d’alcoholèmia.

El descens en la imposició de sancions per conduir begut no casa amb la tendència global de l’any passat, quan el nombre de multes tramitades va arribar a 1.142.761 i va superar en un 2,5% les del 2016. Aquestes sancions van suposar uns ingressos de 98,5 milions d’euros, segons es recull en una resposta parlamentària del conseller Miquel Buch.

Tot i la reducció del nombre de multes, l’abús de l’alcohol continua sent una de les principals causes dels accidents mortals. En declaracions recents a aquest diari, el nou director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, va explicar que s’està constatant un increment de la presència de l’alcohol i les substàncies estupefaents entre els conductors implicats en un sinistre.

Setze morts a l’agost

Precisament, l’alcohol podria ser una de les causes determinants del terrible accident que aquest cap de setmana passat va segar la vida a tres joves de Balaguer que tornaven a casa després d’una nit de festa. La sagnia de morts dels caps de setmana, amb un total de quatre, es va mantenir ahir amb dues víctimes més arran de la topada entre tres vehicles, dos camions i una furgoneta, a l’autovia A-2, al seu pas per Ribera d’Ondara, a la comarca de la Segarra.

Amb aquestes sis, ja són un total de setze les persones que han perdut la vida a la carretera des de principis d’agost, deu de les quals durant l’última setmana. Al Servei Català de Trànsit el preocupa especialment l’elevada sinistralitat que s’està produint durant els caps de setmana, fet que denota que els conductors han abaixat la guàrdia en alguns aspectes de seguretat viària en què es creia que s’havia avançat.

Per intentar corregir aquestes actituds temeràries, el mateix Gendrau va avisar diumenge al vespre que els Mossos d’Esquadra seran el màxim de contundents i que s’actuarà de manera implacable.

Nou radar de tram a l’AP-7

El primer dels deu radars de tram nous que el Servei Català de Trànsit vol posar en funcionament des d’ara i fins al 2020 ha entrat en servei aquests dies. Es tracta d’un radar que controla que es respecti el límit de velocitat de 120 en un tram de gairebé 6 quilòmetres entre els termes municipals de Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès. Els experts consideren aquesta mena de radars més útils que els fixos, perquè fan més estable la velocitat i eviten que hi hagi frenades brusques. A tot Catalunya, hi ha en funcionament 28 radars de tram, que controlen la velocitat al llarg de 134 quilòmetres de carreteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.