Els reptes de l’adolescència
Un projecte destinat a les famílies que volen ajuda en els reptes i transformacions que es plantegen en l’etapa de l’adolescència
L’ús i abús dels mòbils i de les xarxes socials, les drogues o la convivència familiar són alguns dels temes que més preocupen les famílies amb fills adolescents. Durant aquesta etapa de canvis s’ha de prendre decisions que afectaran el futur dels fills, com escollir el tipus d’estudis o el tipus de relacions amb l’entorn. Les transformacions i reptes d’aquest període reclamen un acompanyament adult, dels pares i mares o tutors, però no sempre es tenen prou eines o informació per afrontar-les adequadament. Des de Càritas, l’adolescència s’interpreta també com un moment important des de la perspectiva social, en la mesura que els vincles i les relacions de confiança que es creen, reforcen o perden, poden esdevenir la clau per viure una vida en dignitat i fer front a l’exclusió social. Precisament, per abordar l’adolescència i millorar la cohesió familiar, Càritas, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Caldes de Malavella i el Consell Comarcal de la Selva, inicia aquesta tardor els tallers Famílies amb Flow. És una iniciativa pionera, dirigida a famílies del municipi o interessades a millorar aquests aspectes. Famílies en Flow s’integra en el Programa Benestar i Comunitat de Dipsalut i en la perspectiva innovadora de les accions comunitàries, desenvolupada per Càritas a través de diversos projectes arreu del territori. Les accions comunitàries aborden les problemàtiques socials facilitant, sobretot, la participació de persones en grups i activitats diverses, com els horts socials, els tallers de llengua i cultura o els grups d’apoderament.
Els tallers Famílies en Flow estaran dirigits per una persona tècnica de l’entitat i s’organitzaran en 10 sessions d’una hora i mitja, repartides amb sessions només per a pares i mares, sessions per a adolescents de 10 a 14 anys i sessions compartides. L’objectiu principal és millorar la convivència entre pares i fills i generar relacions de comunicació i de major confiança. Està previst que comencin a l’octubre i finalitzin el desembre d’aquest any.