Xúquer Viu es manifestarà a Sueca «en defensa del riu»

La plataforma Xúquer Viu ha informat que va decidir en la seua última assemblea convocar una concentració el pròxim 29 de maig a Sueca «en defensa del riu», tot coincidint amb el cinqué aniversari de la manifestació celebrada també a Sueca contra el transvasament Xúquer-Vinalopó projectat des de Cortes de Pallàs.

«La falta de voluntat política tant per part del Ministeri de Medi Ambient i de la Generalitat Valenciana per recuperar i protegir els nostres rius, aqüífers i aiguamolls posa en perill els escassos avanços aconseguits en els darrers anys i pinten un panorama pessimista per al futur dels nostres ecosistemes aquàtics. Les abundants, però puntuals, precipitacions produïdes aquests darrers mesos no podem fer-nos oblidar que els nostres recursos hídrics són cada vegada més escassos i que els espais d'aigua estan sotmesos a pressions i demandes insostenibles», critiquen des de l'entitat.

Xúquer Viu ha tornat a insistir a demanar la fi de l'«explotació brutal» de l'aqüífer de la Manxa Oriental, que ha fet minvar considerablement el cabal del riu en el curs baix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.