El pare pelegrí renova el vot de poble acompanyat de 1.067 persones
La responsabilitat d’aquesta edició plujosa va recaure en Jordi Ribas ‘Piu’, de 47 anys
Van completar el trajecte d’anada descalços, 42 dones i 34 homes
Fins a 1.067 persones van acompanyar el pare pelegrí de Tossa en l’ancestral tradició de renovar el vot de poble que, segons la tradició, manté la població lliure de la pesta des del segle XV. La caminada es fa entre Tossa de Mar i l’ermita de Sant Sebastià, a Santa Coloma de Farners, i tornar, uns 80 quilòmetres, un trajecte que n’hi ha que fan descalços. En concret, en aquesta edició han estat 76 les persones que l’han fet sense anar calçats, de les quals la majoria (42) eren dones. La xifra d’aquest any està allunyada de la de l’edició passada, un rècord, però és força semblant a la del 2017, en què van ser 1.007 els acompanyants.
El pare pelegrí és escollit amb molta discreció i es manté el secret fins a l’últim moment. En l’edició d’aquest any, la responsabilitat va recaure en Jordi Ribas i Ortiz Piu, un electricista casat de 47 anys. El vot de poble es va iniciar com cada any a les 7 del matí a Tossa i, un cop acabada la missa, el pare pelegrí va sortir de la sagristia. moment en què es desvela el secret.
Diversos són els punts emblemàtics del trajecte. Un a Terra Negra, límit del terme de Tossa. Allà és on s’esmorza. Un cop acabat l’àpat, el pare pelegrí crida a replegar-se enfilat en una roca i tot dient: “Ei!, ja hi sou tots?”. I, després de resar el que dicta la tradició, es reprèn el camí. Emblemàtic és també el pas pel pont del Molí, moment en què l’organització fa el recompte de persones que acompanyen el pelegrí. L’arribada a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners es fa tradicionalment quan es fa fosc.