Societat

Societat

Un Mobile per atreure els nens a la ciència

El YoMo, organitzat per l’empresa responsable del MWC, vol acostar la ciència i la tecnologia als estudiants i despertar vocacions científiques

La tercera edició preveu doblar la xifra d’assistents de l’any passat

Es diu Youth Mobile Festival (YoMo) i l’organitza, com el MWC, l’empresa GSMA. Però no s’ha de confondre amb una simple versió del Mobile per a joves, ja que de dispositius mòbils se n’hi veuen ben pocs. El YoMo, que celebra enguany la tercera edició, es consolida com a mostra educativa que pretén despertar vocacions científiques entre els joves i que preveu atreure, fins divendres, uns 22.000 estudiants de primària i secundària i 3.000 docents de més de 300 centres educatius. Per primer cop el YoMo, a la Farga, s’obrirà dissabte a les famílies en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Hospitalet. L’objectiu del festival és, segons Steve Russ, cofundador del YoMo, “inspirar els nens a explorar els temes i estudis de l’STEAM”. És a dir, la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i les matemàtiques, i despertar potser futurs talents de la tecnologia. Russ destaca el creixement de públic del YoMo, ja que es preveu doblar els 11.000 visitants de l’any passat.

Un centenar d’activitats presenten aquests dies la ciència i la tecnologia amb una perspectiva lúdica. L’escola Elisava, per exemple, acosta l’enginyeria als joves amb la creació de música a través d’uns circuits d’Arduino. La unitat de cultura científica de la UB mostra com s’aplica la realitat virtual a la psicologia fent caminar virtualment per una biga per allunyar la por a les alçades. Al YoMo Stage es planteja com les matemàtiques i la música estan íntimament lligades. L’empresa Robotix vol atreure les vocacions científiques a través de robots creats amb Lego. I els ajuntaments de l’Hospitalet i Barcelona divulguen l’aprenentatge de la fabricació digital i la robòtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia