Societat

Societat

Arrels compartides

La Bisbal ha celebrat diversos actes, en el marc de les jornades d’agermanament entre el municipi i Cuevas Bajas

S’ha posat el nom de la població malaguenya a una plaça, on hi ha un mural fet amb terres dels dos termes

“La seva suor, la seva vitalitat i amb una exemplar capacitat de sacrifici. Gràcies, cueveños!” És una de les frases que forma part d’un mural ceràmic que s’està elaborant a la Bisbal d’Empordà, realitzat per Joan Raventós i David Rossell, de l’Associació de Ceramistes del municipi. L’obra s’ha emplaçat al lateral d’un espai públic que ha estat batejat recentment. Tal com es llegeix al terra, en un dels seus accessos, es tracta de la plaça de Cuevas Bajas, situada entre l’escola Joan de Margarit i l’avinguda Josep Irla. La visita a aquesta plaça va formar part, ahir, dels múltiples actes que des de dissabte es van organitzar en el marc de les jornades d’agermanament de Cuevas Bajas i la Bisbal d’Empordà.

“Som bisbalencs i cueveños. Les dues coses a la vegada. Som un sol poble”, va comentar Manuel Lara, emocionat d’estar el cap de setmana acompanyat de “tants paisans”: “d’aquí i d’allà”. Ell és un dels molts veïns de la capital del Baix Empordà originaris de la població malaguenya. Va recordar que, des de mitjan segle XX, els cueveños han contribuït econòmicament, socialment i culturalment a la història de la Bisbal: “Degut a la Guerra Civil, així com a la maquinització del camp que va fer que sobrés mà d’obra, un 80% dels veïns i veïnes que van haver de marxar de Cuevas Bajas es van establir a la Bisbal, on han prosperat.”

La regidora Maite Bravo i Conxa Comas, de la comissió d’agermanament, van mostrar la seva satisfacció per les jornades de retrobament, per la història en comú i per continuar avançant en el “coneixement mutu”. L’escriptor i poeta Antoni Puigvert va destacar que l’arrelament que tantes persones procedents de Cuevas Bajas han fet a la Bisbal forma part d’un dels millors capítols del municipi, ja que “han ajudat a fertilitzar aquesta terra amb la seva capacitat i vitalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia