Demanen la retirada de la medalla d'or de Vila-real a Franco i a Alonso Vega

El portaveu d'Iniciativa per Vila-real, Alberto Ibáñez i Mezquita, ha exigit a la corporació municipal que, davant la celebració, demà dia 14 d'abril, de l'aniversari de la proclamació de la II República , tots els regidors i regidores, «com a mostra de bons demòcrates», tinguen la iniciativa, «per consens i de manera urgent», d'aprovar la retirada de les medalles d'or concedides a Francisco Franco i al General feixista Camilo Alonso.

Ibáñez també ha recordat que entre la llista de fills predilectes i adoptius de la ciutat, a banda dels dos colpistes, hi ha altres personatges com el també dictador Miguel Primo de Ribera, nomenat fill adoptiu de la ciutat en 1926, i ha instat a fer complir la llei de la memòria històrica. Segons el portaveu ecosocialista, «l'Ajuntament ha de revocar aquests nomenaments per complir la legalitat vigent i dignificar la memòria dels lluitadors per la democràcia, víctimes del totalitarisme feixista».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.