Societat

“Si t’agrada el que fas, res és dur”

Una vintena de persones en risc d’exclusió es formen com a ajudants de cuina als restaurants del xef Fran López, que té una estrella Michelin

Els alumnes tanquen el curs fent un aperitiu

Esforç i tre­ball. Aquesta és la reco­ma­nació que el xef amb una estre­lla Mic­he­lin Fran López donava ahir a la vin­tena d’alum­nes que s’han for­mat als esta­bli­ments que té al cen­tre de Bar­ce­lona i al Baix Ebre. El seu apre­nen­tatge com a auxi­li­ars de cuina ha estat pos­si­ble dins el pro­grama Incor­pora de La Caixa per inte­grar per­so­nes en risc d’exclusió social. Una vin­tena d’alum­nes han fet la for­mació de 250 hores que els ha cer­ti­fi­cat amb els conei­xe­ments bàsics dins la cuina. “Més enllà de les coc­ci­ons i recep­tes, el més impor­tant és l’acti­tud i la passió per la cuina”, va mani­fes­tar el xef i pro­pi­e­tari de Villa Retiro i Xerta Res­tau­rant. Arran de l’èxit de l’any pas­sat s’ha ampliat l’experiència a l’esta­bli­ment bar­ce­loní, on s’ha pogut for­mar alum­nes com l’Ahmed Naai­jou, un jove de 17 anys que viu en un pis de joves extu­te­lats. Tot i no haver tre­pit­jat abans una cuina, diu que li ha agra­dat apren­dre a fer coses tan dife­rents. El mateix opina la Sou­mia Amari, que és veïna de Tor­tosa i cada dia es des­plaça al res­tau­rant Villa Retiro, també reco­ne­gut amb una estre­lla Mic­he­lin. “Si t’agrada el que fas, res és dur”, diu con­vençuda aquesta jove de 22 anys que vol­dria com­pa­gi­nar la feina amb els estu­dis del cicle admi­nis­tra­tiu. Els alum­nes han assis­tit a les clas­ses entre set­mana, que han fet al marge del ser­vei als cli­ents del res­tau­rant. Els tallers per ela­bo­rar les seves cre­a­ci­ons es feien els diu­men­ges. “Tots aca­ba­reu tro­bant feina segur, perquè sor­tiu for­mats com a bons cui­ners i com a per­so­nes”, asse­gu­rava la direc­tora de l’escola de cuina Villa Retiro, Imma Esti­vill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.