Societat

La Fundació Comas atorga un dels premis T a la baronessa Carmen Thyssen

La tercera edició dels guardons també reconeixerà el catedràtic Joan Cals i l’artífex d’Els Tinars, Eduard Gascons

La Fundació Jordi Comas Matamala reconeixerà amb els premis T d’enguany la baronessa Carmen Thyssen, el catedràtic emèrit d’economia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Cals, i el restaurador Eduard Gascons. Els guardons es lliuraran divendres vinent, 10 de maig, en un acte a l’hotel Costa Brava de Platja d’Aro (a partir de les 20 h).

Els guardons es lliuren cada any emmarcats en el Memorial Jordi Comas i arriben a la tercera edició. Reconeixen personalitats que han fet que el turisme sigui un sector de futur i de qualitat des de diferents àmbits socials. Els premis T simbolitzen les paraules turisme i transversalitat, i pel que fa a la baronessa Carmen Thyssen, per haver contribuït a la dinamització turística de la Costa Brava i haver reforçat la seva oferta cultural per la cessió d’una part de la seva col·lecció de pintura per exposar-la a Sant Feliu de Guíxols. Al voltant d’aquesta iniciativa s’està impulsant, a més, la creació d’un museu de primer ordre al municipi.

En el cas de Cals, el jurat destaca la seva trajectòria docent i professional i les seves aportacions en relació amb l’estudi i la difusió del fet turístic.I a Gascons, del restaurant Els Tinars de Llagostera, l’aportació a l’excel·lència de les gastronomies empordanesa i catalana.

Premiats anteriorment
El premi T, va ser creat l’any 2017, per distingir la tasca i la trajectòria d’aquelles persones que han fet que el turisme sigui un sector de futur i de qualitat, des de diferents àmbits. En la primera edició varen rebre aquest guardó Ramon Boixadós, president de la Fundació Gala i Salvador Dalí, per haver donat a l‘entitat un impuls d’abast mundial i per haver transformat el triangle Figueres-Cadaqués-Púbol en un pol d’atracció del turisme cultural del país; Eugeni Llos, per la seva trajectòria com a promotor de viatges turístics a la Costa Brava, com a empresari i com a impulsor d’entitats pioneres com el Consejo Provincial de Turismo i la Comunitat Turística de la Costa Brava. També el va rebre Elsa Peretti, dissenyadora d’alta joieria per ser la impulsora de diverses actuacions que han contribuït a donar valor turístic al territori, a partir del seu patrimoni natural i monumental i a través del mecenatge, com són els casos de Sant Martí Vell i Empúries.L’any 2018, la Fundació va lliurar un premi T a l’empresari farmacèutic i mecenes Antoni Vila Casas, per haver reforçat l’oferta cultural de la Costa Brava amb l’obertura de dos museus d’art contemporani, el d’escultura a Palafrugell i el de fotografia a Torroella de Montgrí, en dos espais arquitectònics singulars que prèviament va rehabilitar. També va rebre el guardó el matrimoni d’empresaris Jordi Grau i Maria Dolors Segarra, de Vins i Licors Grau, per haver convertit l’empresa que varen crear fa 40 anys en un referent del seu sector a l’Estat.El 2018, la Fundació Jordi Comas Matamala també va lliurar un premi T a Josep Lloret per la seva trajectòria com a dinamitzador cultural, ideòleg i impulsor del Festival de Música de Torroella de Montgrí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia