Societat

Irina Bertran

Cartellista de Girona, Temps de Flors

“Volia representar l’arribada de la primavera i la seva alegria”

Aniré a veure el Temps de Flors com cada any, però aquesta vegada amb moltíssima més il·lusió, ja que hi he participat”

L’autora del disseny del cartell del Temps de Flors de Girona és, aquest any, Irina Bertran, estudiant de segon de batxillerat artístic de l’institut Santiago Sobrequés de Girona. El seu dibuix representa “una flor artística en una explosió de festa i colors”.

Com et vas inspirar a l’hora de fer el cartell?
Abans de començar, no vaig mirar cap cartell dels anys anteriors, de manera que no tingués cap idea semblant al cap i així no s’assemblaria als anteriors. Vaig pensar que el que volia representar era alguna cosa que signifiqués l’arribada de la primavera i la seva alegria, i també plasmar artísticament el que representa aquest festival. Entre totes les idees, vaig creure que la millor era aquesta que tenia com una explosió que representés la flor.
A l’institut, us donàveu consells mentre dissenyàveu els projectes?
Sí, a l’hora de dissenyar els cartells tothom s’ajudava i es donava consells. Cadascú feia els seus esbossos diferents, amb les seves idees, i, llavors, el director o altres companys de classe ens dèiem que calia modificar-ho d’una manera o d’una altra, per així agafar la millor idea possible. El director, que és també el professor, ens ajudava sempre que feia falta. Si no sabíem fer servir el programa, per exemple, ell ens donava un cop de mà o bé entre els companys també ens espavilàvem.
Com et van comunicar que el teu cartell era l’escollit?
Nosaltres no sabíem absolutament res, només que hi participava tothom. Llavors, van agafar totes les classes de segon de batxillerat i ens van portar a la sala d’actes de l’institut. Allà van venir el director; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i tots els periodistes. Allà duien el cartell tapat, en un cavallet, i un cop van acabar el discurs inicial van destapar el cartell.
Com viuràs aquest Temps de Flors?
Com cada any, però amb moltíssima més il·lusió perquè hi hauré participat. Aniré a veure-ho com els altres anys, ja que hi vaig sempre perquè ho trobo molt maco, però aquesta vegada amb encara més ganes.
Era la primera vegada que et presentaves a un concurs de dibuix?
Aquest és el primer any que em presento a un concurs d’aquest tipus. Ara fa poc a la classe de disseny ens van presentar a un altre, però en aquest encara no sabem guanyadors.
Com va ser la decisió de triar batxillerat artístic?
Un cop va arribar el moment de decidir què fer després de l’ESO, jo no sabia gaire bé què fer. Com que m’agradava molt tot el que està relacionat amb la fotografia, l’edició de vídeo, el dibuix i totes aquestes coses, el batxillerat artístic era el que anava més encaminat a aquest estil. Finalment, crec que vaig escollir bé.
I ja tens pensat què vols fer l’any vinent, un cop acabis aquests estudis?
Sí. Em va costar molt decidir-me, però finalment em vaig decantar per comunicació audiovisual, ja que com t’he dit abans és el que m’agrada i la raó per la qual vaig fer aquest batxillerat. Vaig estar-ho pensant molt i vaig anar a moltes xerrades i, al final, vaig decidir escollir fer-ho a l’escola universitària ERAM, que és una escola adscrita a la Universitat de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.