Societat

Temps de Flors gira de nou el ulls cap a l’anella verda de Girona per convertir-la en el marc d’alguns dels muntatges artístics

El Pla V: l’aliança entre l’art i la natura s’estén a més espais

La proposta convida a gaudir del festival de flors fora de l’àmbit urbà i d’una manera més reposada i contemplativa
Els espais del Pla V estan al marge est de la ciutat en la transició amb les Gavarres, des de Montjuïc fins a les Pedreres
Es faran visites guiades cada dia del festival a les sis de la tarda en un recorregut que durarà unes dues hores

El festival Girona, Temps de Flors reforça en aquesta edició una de les apostes que es van iniciar durant l’edició de l’any passat. Es tracta del Pla V (la v correspon a verd), un seguit de projectes que conjuminen l’art i la natura aprofitant la recuperació d’espais de transició entre l’àmbit urbà i el natural. Les propostes ornamentals afegeixen un valor artístic i cultural al valor natural inherent dels espais, alhora que fan més amable i menys sobtada aquesta transició entre ciutat i natura.

Amb aquest projecte es continua un any més l’extensió del festival més enllà del Barri Vell —i de l’àmbit estrictament urbà de la ciutat— per endinsar-se a l’entorn natural. I es fa bàsicament pel marge est de Girona a la zona de connexió de la ciutat amb el massís de les Gavarres: el vessant sud de Montjuïc, des del passeig Arqueològic fins al Calvari i el sector Fora Muralla entre les Pedreres i Torre Gironella. El Pla V d’aquesta edició del Girona, Temps de Flors proposa un recorregut que passa per alguns miradors de la ciutat, com ara els del campus del Barri Vell, el de Can Colomer, el de la Mina i el de la Torrassa.

La proposta és, de fet, obrir portes a la ciutat, a fi que els visitants de les exposicions florals puguin continuar visitant intervencions del festival però en un entorn extern i natural que convida a gaudir-ho d’una manera més reposada i contemplativa. De fet, aquesta és la idea damunt la qual es fonamenta el Pla V: oferir als visitants un “temps off”, per descansar i desconnectar sense deixar de gaudir dels muntatges artístics que conformen la programació. A fi d’afavorir aquesta visita més tranquil·la i relaxada dels espais ornamentats i miradors sobre la ciutat, s’hi han instal·lat fins i tot gandules, cadires i tatamis.

L’itinerari proposat per l’organització ressegueix espais com ara la torre Suchet, les feixes de la Torrassa o el jardí de John Lennon, la torre Gironella, la torre d’Alfons XII i la pedrera Anglada, entre d’altres. És, lògicament, un itinerari de lliure seguiment, però per als usuaris que no coneguin l’entorn s’han programat visites guiades. Les visites, per a les quals cal reservar plaça al correu [email protected] , es faran cada dia a les sis de la tarda, des de l’11 fins al 19 de maig. Sortiran de davant de la biblioteca del campus del Barri Vell de la Universitat de Girona i el recorregut previst durarà aproximadament dues hores. A dies alterns, les visites es faran en català o castellà.

De fet, les visites al Pla V s’emmarquen en la celebració d’un altre festival. Es tracta de la segona edició d’Art i Gavarres, que es du a terme des del 6 d’abril i fins al 24 de juny. Art i Gavarres és una invitació a entrar a les Gavarres per visitar intervencions d’art efímer. Un festival que té l’ambició d’estendre’s en el futur als 20 municipis que integren el massís.

Tot plegat, una oportunitat de visitar paratges privilegiats de l’entorn de Girona des dels quals gaudir –a més de l’entorn natural– de vistes sobre la ciutat i els seus monuments més destacats. Una visita enriquida i innovadora del festival de flors a través d’espais que queden fora dels circuits turístics habituals i que per als veïns de Girona pot ser una bona excusa per descobrir o redescobrir la seva ciutat des d’una òptica diferent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.