Societat

Premien la restauració d’un mas a Palau-sator

El guardó Toni Cobos en destaca el respecte per l’ús de tècniques tradicionals

L’Associació Greta (Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica) estrena els guardons del premi d’arquitectura tradicional Toni Cobos amb el reconeixement a la restauració d’una masia particular a Sant Feliu de Boada, dins del terme de Palau-sator. Els premis volen donar valor a les iniciatives de preservació del patrimoni arquitectònic popular del país, i, pel que fa al mas, el jurat destaca que la rehabilitació “s’ha realitzat amb tècniques i materials tradicionals, s’ha respectat la fàbrica existent i segueix mantenint el seu caràcter tradicional, tant al cos principal com als edificis auxiliars”, a banda de la introducció d’elements nous, com ara una gelosia al pati interior que respecta el disseny original de la finca.

La primera edició dels premis, en què també s’ha guardonat el programa de conservació del patrimoni arquitectònic del Parc Natural dels Ports, es va celebrar dijous als jardins de l’antic hospital de Sant Feliu de Guíxols. Els organitzadors van escollir aquest espai perquè reuneix bona part de les característiques de les construccions que des de Greta volen conservar. L’edifici, que va ser construït originalment a finals del segle XVI i reformat el 1929, és actualment subseu del Museu d’Història de la ciutat. A l’acte de lliurament hi van assistir prop de 150 persones, amb la presència dels familiars de Toni Cobos, constructor amant del patrimoni arquitectònic que va morir el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.