Els contraris al magatzem nuclear de Zarra expressen a Peralta que «és un caramel enverinat»

Exigeixen un pronunciament oficial del Consell i les Corts en contra de la instal·lació

El delegat del Govern a València, Ricardo Peralta, s'ha reunit amb els opositors a la instal·lació d'un cementeri de residus nuclears al municipi de Zarra per conéixer-ne les opinions i traslladar-les al govern espanyol que és qui té la competència sobre aquest afer. A la reunió, ha assistit l'alcalde d'Aiora, Manuel López, que ha qualificat de «caramel enverinat» l'ATC —sigla en castellà de magatzem temporal centralitzat— i ha assegurat que hi ha raons «ambientals, econòmiques i de tot tipus» perquè el cementeri no s'instal·le en la comarca, ja que «la zona està apostant pel turisme rural i estem aconseguint resultats de molt bon nivell».

El portaveu de la Plataforma Anti-ATC, Pepe Cerdà, ha manifestat que la principal preocupació del col·lectiu és que «el Consell està callat i així està posant les coses molt fàcils perquè Zapatero es decidisca per Zarra entre la llista de candidates» i ha reclamat a Camps la mateixa actitud que el president Montilla. Cerdà també ha assegurat que en la decisió final influiran més les qüestions «polítiques que no les tècniques» i, per això, ha exigit un esforç al Consell i les Corts per oposar-s'hi oficialment contra la instal·lació del magatzem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.