Rememoren l’època medieval dels Cabrera en el pessebre de Blanes
El muntatge, de 200 m², és a la plaça dels Dies Feiners i reprodueix a escala la superfície del vescomtat i inclou alguns seus edificis i monuments
El vint-i-setè pessebre monumental de Blanes, inaugurat ahir al vespre, està dedicat al vescomtat de Cabrera, amb motiu dels 700 anys de la fundació de la parròquia de Santa Maria, que va néixer a redós del castell palau dels vescomtes.
El pessebre fa 200 m² i, per tant, quadruplica la superfície que ocupava habitualment. Per això s’ha instal·lat a la plaça dels Dies Feiners, en lloc del passeig de Dintre. El muntatge reprodueix a escala el vescomtat de Cabrera, així com els edificis i monuments més representatius que hi ha arreu de la comarca de la Selva.
Pessebristes i alumnes
Des de fa 27 anys el disseny del pessebre és a càrrec de l’Agrupació Pessebrista de Blanes, i en els últims set hi participen activament un centenar d’alumnes de l’institut Serrallarga. Segons detalla l’Ajuntament, són estudiants de CFGS de màrqueting i publicitat, del FIAP de pintura, i alumnes d’ESO de l’aula oberta. Els coordina la professora Susanna Castilla, mentre que qui fa de nexe entre els dos col·lectius és un artista dels muntatges a Blanes, Rafa Guzmán.
En la inauguració hi van ser presents l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i altres batlles com ara Nil Papiol (Hostalric) i Pere Garriga (Arbúcies), i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, que és batlle de Caldes. Garriga és, a més, el president del Patronat del Castell de Montsoriu i Vescomtat de Cabrera. Després de la inauguració, i a causa del mal temps, els parlaments es van traslladar al teatre.